BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslařský klub nově povede z pozice hlavního kouče Jaromír Šindel

22. 12. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. - Po změnách v hráčském kádru BK Mladá Boleslav dochází rovněž k posílení realizačního týmu Bruslařského klubu. Novým hlavním trenérem se stává Jaromír Šindel (na snímku), který bude v klubu působit i nadále jako sportovní ředitel. “Dosavadní hlavní kouč Jiří Šejba zůstává u týmu jako asistent, stejně tak Leo Gudas,“ objasnil novou hierarchii na střídačce extraligového nováčka ředitel společnosti Michal Koliáš.

“V situaci, která nastala, se jedná o posílení realizačního týmu z mé funkce. Po změnách v kádru potřebujeme nové hráče zapracovat do mužstva a zároveň potřebujeme také někoho, kdo by dělal skauting na zápasech soupeřů, s nimiž budeme hrát,“ uvedl Jaromír Šindel. Skautem se stane jeden z dvojice Jiří Šejba – Leo Gudas. “Ještě se musíme dohodnout na kompetencích. Jeden z nich by ale zkrátka měl jezdit po týmech a dělat rozbor hry našich následujících soupeřů.“

“Společným vedením tréninků chceme dosáhnout našeho cíle, tedy vyhnout se baráži,“ přeje si Jaromír Šindel.

Zkušený stratég působí v Mladé Boleslavi v roli sportovního ředitele od poloviny sezony 2006/2007. Na samotné lavičce Bruslařského klubu se však objeví už podruhé. Tým vedl velmi krátce už během letošní herní přípravy na sezonu, než byl po ukončení spolupráce s Petrem Kaňkovským jmenován do funkce hlavního kouče Jiří Šejba.

První zápas pod taktovkou nového hlavního lodivoda sehrají mladoboleslavští hokejisté 28. prosince v Pardubicích, kde si odbude premiéru nejen Jaromír Šindel, ale také bratské duo Vrbatů.