BK MLADÁ BOLESLAV

Autor čtyř branek David Koudela: Hráli jsme jako tým!

14. 2. 2009
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – V sobotním zápase proti Pardubicím si hned dva boleslavští hráči připsali čtyři body do osobních statistik. Reprezentant do šestnácti let Tomáš Hyka (1+3) a David Koudela (4+0), reprezentant sedmnáctek. Starší z dvojice šikovných boleslavských útočníků se po otočeném utkání pustil do hodnocení svého výkonu a hry týmu. "Jsem unavený,“ začal, neboť si plnil během reprezentační přestávky své povinnosti ve Finsku, kde zaznamenal trefu proti Švédsku.

Zápas s Moellerem, který Boleslavští dotáhli do prodloužení a samostatných nájezdů, komentoval spokojeně. “Byli jsme unavení, zápas předtím nic moc, hráli jsme jenom dvě třetiny,“ naráží na předešlou prohru na Spartě, při které dorostenci v prostřední dvacetiminutovce vybouchli a prohráli ji 0:5. “Dnešní zápas jsme hráli jako tým, takže jsem spokojenej, protože takhle by to mělo vypadat i v play-off,“ vrátil se k zápasu proti Pardubicím.

V zápase jel také dva samostatné nájezdy, které neproměnil. První v prodloužení, při kterém trefil tyčku, druhý v následujících penaltách, při němž se mu puk zamotal a bránu netrefil. “V tom prvním jsem viděl že je gólman vystoupenej, tak jsem to zkusil do bekhendu, to jsem měl smůlu. Při to druhym jsem to pokazil,“ přiznává s úsměvem.

Dorostenci se potýkají také často s nepříjemným problémem - množstvím zbytečných faulů a vyloučení. V dnešním utkání faulovali šestkrát, přičemž v poslední třetině zlepšili disciplínu a i díky tomu se jim podařilo vyrovnat. “To je zásluha pana trenéra, kterej nám furt mluví do duše,“ vysvětluje závěrečné zlepšení, které přineslo vyrovnání.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav