BK MLADÁ BOLESLAV

Chcete-li uspět v play-off, musíte přijmout každého soupeře

21. 2. 2009
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Po zápase mezi BK Mladá Boleslav a Plzní, se do hodnocení pustili trenéři obou celků. První dějství ovládli Západočeši výsledkem 3:1, když se jim podařilo v úvodu využít přesilovku 5 na 3 i klasickou početní výhodu. Druhá a třetí třetina skončily nerozhodně 2:2, domácí nezvládli samotný závěr utkání poté, co se jim v 53. minutě brankou Koudely podařilo s Lasselsbergerem srovnat krok Právě Plzeň byla mezi několika týmy, které se mohly postavit svěřencům trenéra Arnošta ve vyřazovacích bojích do cesty.

Do hodnocení se nejprve pustil trenér boleslavského dorostu Pavel Arnošt. “Dnešní zápas byl pro nás prestižní, Plzeň je velmi kvalitní soupeř,“ připomněl kvality soupeře na úvod. “Utkání bylo trošku specifické v tom, že to byl poslední zápas základní části sezóny, takže trošku už kluci možná myslí na play-off,“ pokračoval. Pochvaloval si, jak jeho svěřenci dokázali přes špatný start vyrovnat. “Těší nás, že jsme to dotáhli, bohužel jsme minutu a půl před koncem inkasovali. Bylo to po naší chybě, gól z nekoncentrovanosti,“ litoval branky z 59. minuty. “Pak jsme hráli vabank. Mrzí nás, že jsme to dotáhli a pak to ztratili. Lepší když nás to potká teďka, než v play-off,“ kalkuloval. “Mě i klukům je to jedno. Když chceme uspět, musíme porazit kohokoli,“ reagoval na otázku, který z týmů by si přál ve vyřazovací části.

Jeho protějšek, trenér Plzně Miroslav Přerost, byl také spokojen s úrovní zápasu. “Na tom malém hřišti to bylo jako vždycky bojovné utkání, dramatické, hodně osobních soubojů,“ hodnotil. “S tím jsme počítali, snažili jsme se bránit střední pásmo, vyrážet do protiútoků, což se nám dařilo. Dali jsme rychlé tři góly,“ ocenil dodržování taktiky svého mužstva. “Byla to taková přetahovaná až do závěru, kdy se soupeř dotáhl, a my jsme zase odskočili. Takže dá se říct, že jsme ve finále byli šťastnějším a zaslouženým vítězem,“ shrnul na závěr. Také on příjme v play-off jakýkoli tým. “Myslím si, že to je jedno. Jestli chcete postoupit musíte vyhrát nad každým.“

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav