BK MLADÁ BOLESLAV

Se Znojmem o naději?

7. 3. 2009
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Devět bodů ztráta, ve hře 21. To jsou čísla, která zajímají boleslavské hokejisty momentálně ze všeho nejvíc. Přesně taková je totiž situace v play-out z pohledu extraligového nováčka. Ve výsledku to znamená, že pro uchování alespoň nějaké šance na vyhnutí se baráži potřebují svěřenci Jaromíra Šindela nutně porazit v nedělním domácím utkání Znojemské Orly. Úvodní buly bude vhozeno v tradičních 17:30, textová reportáž je samozřejmostí.

Po pátečním posledním kole play-out se situace v tabulce nezměnila jen z pohledu bodů, ale i co se týče umístění jednotlivých týmů. Po kladenské výhře 4:2 nad Mladou Boleslaví totiž Okenáři přeskočili Znojmo, a tak Boleslavští nejblíže vzhlížejí právě k předposledním Orlům, na které v neděli narazí a zároveň na ně mají nejmenší odstup – devět bodů.

Týmu Radima Rulíka se po vcelku povedeném prvním “play-outovém“ týdnu nedaří v tom aktuálním. Zatímco v první čtvrtině skupiny o udržení si Orli připsali dvě výhry a jednu porážku, nyní odklouzali z ledu se dvěma debakly. Nejprve Znojmo prohrálo 1:5 na Kladně a žádný bod nezískalo ani z domácího souboje s českobudějovickým Mountfieldem (0:4).

Znojemské drží nad vodou především veterán Jiří Dopita, jenž si v play-out v průměru připisuje bod v každém utkání. Bilance 3+2 ho současně staví i do role nejlepšího střelce týmu. Pět bodů sice nastřádal i jeho parťák Jaroslav Svoboda, ale v jeho případně se jedná výhradně o asistence.

Do posledního utkání proti Českým Budějovicím nastoupilo Znojmo v sestavě: Trvaj - Bičánek, Švrček, Rýgl, Mojžíš, Tesařík, J. Mrázek, Chvátal, Vyrůbalík - Selingr, Dopita, Kucharczyk - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - Plášek, Haman, M. Růžička - Řípa, Čachotský, Sajdl.

Boleslavští vstupují v podstatě do každého utkání skupiny o udržení s myšlenkami, že případná prohra je ještě více přiblíží baráži a jinak tomu nebude ani tentokrát. Po duelu se Znojemskými Orly už totiž bude ve hře jen 18 bodů a je rozdíl, zda-li do dalších bojů budou vstupovat se šestibodovou ztrátou na Znojmo (v případě výhry), nebo dvanáctibodovou (v případě prohry). Případné prodloužení hraje jednoznačně do karet Znojmu. “Víme, že předposlední příčka je teď již pouze v oblasti teorie, ale budeme osud stále pokoušet,“ nevzdává se trenér BK Mladá Boleslav Jaromír Šindel.

Do posledního utkání proti Kladnu nastoupila Mladá Boleslav v sestavě: Schwarz - J. Novák, R. Bauer, Mocek, Zíb, Brňák, Schnabel, od 41. navíc Čížek - Nouza, R. Král, Handlovský - Klimenta, Důras, Boháč - Padělek, Benda, D. Vrbata - Kazionov, Sýkora, Pšurný – Gajovský.

A dosavadní vzájemná bilance Mladé Boleslavi se Znojmem? Ta hovoří lehce pro soupeře. V základní části si oba týmy připsaly shodně po dvou výhrách a první vzájemný zápas v play-out vyhráli na svém ledě Orli těsně 3:2. Boleslavští mají příležitost pomyslné misky na vahách vyrovnat, povede se to?