BK MLADÁ BOLESLAV

Trenér Šindel byl s výkonem týmu proti Orlům spokojený

8. 3. 2009
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. - Po 6. kole play-out O2 extraligy, které ovládli Boleslavští výsledkem 4:0, se do hodnocení pustili trenéři obou celků. Více důvodů ke spokojenosti měl trenér Mladé Boleslavi Jaromír Šindel (na snímku) i přes její postavení v tabulce. Zápas se Znojmem byl velmi důležitý, neboť si Středočeši výhrou stále drží reálnou naději na vyhnutí se nepříjemné baráži.

Tradičně jako první hodnotil výkon z pohledu domácího týmu trenér Jaromír Šindel. “Šli jsme do utkání se dvěma cíli. Ten první - zamezit nebo omezit naše zbytečné fauly a vylučování. Druhý - co nejdelší dobu neinkasovat,“ nastínil taktiku, která byla účinná. “Myslím, že oba cíle se nám v průběhu utkání docela zdařily a především hrou ve středním pásmu jsme vyhrávali přechod do útoku,“ měl jasno. “V koncovce jsme měli více štěstí,“ dodal na závěr.

Jeho protějšek – trenér Orlů Radim Rulík - byl zklamaný ze třetí třetiny. “Ze začátku to byl opatrný hokej z obou dvou stran. Bylo to čekání na to, kdo udělá první chybu,“ věděl, co bude v zápase klíčové. “Ve druhé třetině se domácí dočkali, inkasovali jsme v oslabení. I přesto, že to bylo jenom jedna nula po dvou třetinách, tak byl pořád hratelný výsledek,“ věřil ve zlepšení. “Očekávali jsme, že se zlepšíme ve třetí třetině, ale bohužel nás srazila do kolen druhá individuální chyba a od té doby si to domácí pohlídali,“ zakončil.