BK MLADÁ BOLESLAV

Play-out vstupuje do druhé poloviny, Boleslav potřetí proti Mountfieldu

9. 3. 2009
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Zápasové tempo v play-out je neúprosné. Nejenže skupina o udržení vstupuje již do své druhé poloviny, ale při pohledu na rozpis zápasů je rovněž patrné, že týmy sehrají už sedmý zápas během 15 dnů. Hokejisty BK Mladá Boleslav čeká “výlet“ na jih Čech. Potřetí v play-out a celkově posedmé v sezoně narazí na HC Mountfield. Duel startuje v českobudějovické Budvar Aréně v úterý v 17:30 a jeho průběh můžete sledovat tradičně prostřednictvím on-line přenosu.

Českobudějovičtí vstupovali do play-out z nejlepší výchozí pozice a tu drží i nadále. Tým trenéra Jana Tlačila sice prohrál hned v prvním utkání skupiny o udržení na vlastním ledě s Mladou Boleslavi po samostatných nájezdech 2:3 (o vzájemných zápasech obou soupeřů více na konci článku), ale v následujícím duelu porazil stejným výsledkem Znojmo a další dvě výhry si připsal Mountfield v minulém týdnu, kdy zvítězil 4:0 ve Znojmě a naposledy doma 3:1 nad Kladnem.

Rozestup mezi prvním a posledním je třináctibodový a při zjištění, že ve hře zbývá už “jen“ 18 bodů, mohou Jihočeši dýchat téměř naprosto klidně. “Situaci vnímám tak, že jsme stále v ohrožení a musíme vyhrát každý následující zápas. Záchrana přijde až ve chvíli, kdy nebude matematicky možné spadnout na poslední příčku,“ odmítá však jakékoliv uspokojení svých svěřenců lodivod Jan Tlačil.

Vedení budějovického klubu zřejmě moc dobře vědělo, co dělá, když těsně před startem play-out prodloužilo smlouvu s Tiborem Melichárkem. Dvaatřicetiletému útočníkovi jako kdyby podpis dvouletého kontraktu vlil novou krev do žil a podle toho vypadá i jeho počínání ve skupině o udržení. Bilance 5+1 ho řadí na první příčku střelců play-out a o vedení v produktivitě se přetahuje s rovněž šestibodovým kladenským Pavlem Paterou. Mezi beky vyčnívá Milan Toman (0+4), v brance se pravidelně představuje zkušený Roman Turek.

Do posledního utkání proti Kladnu nastoupily České Budějovice v sestavě: Turek - Mucha, Gřegořek, L. Poživil, Ptáček, Toman, Sičák - Hřebejk, Vak, Veselý - M. Hudec, Huml, Melichárek - Gulaš, Šimánek, Kotrla - Horák, Mertl, Bílek (22. Ferebauer).

Mladoboleslavští si v nedělním domácím utkání proti Znojmu uchovali reálné naděje na vyhnutí se baráži. Z Metrostav Arény totiž odjeli Orli poraženi 0:4 a rozdíl mezi oběma týmy se ztenčil na hratelných šest bodů. Svěřenci trenéra Jaromíra Šindela však nyní potřebují sbírat body bezpodmínečně pravidelně.

Do posledního utkání proti Znojmu nastoupila Mladá Boleslav v sestavě: Schwarz – Novák, Benda, Zíb, Kočí, Bauer, Brňák, Čížek – Nouza, Král, Handlovský – Pšurný, Boháč, Důras – Padělek, D. Vrbata, Klimenta – Sýkora, Rod, Gajovský – Konečný.

Vzájemné zápasy Mladé Boleslavi a Českých Budějovic vyznívají jednoznačně ve prospěch Bruslařského klubu. Středočeši podlehli Mountfieldu v základní části jen jednou, tohoto soupeře tedy třikrát porazili a proti Jihočechům se jim daří i v play-out. Výhra 3:2 na samostatné nájezdy na půdě soupeře a domácí vítězství 2:0 hovoří zcela jasně. Dočká se Mladá Boleslav i šesté výhry nad oblíbeným soupeřem?