BK MLADÁ BOLESLAV

Naposledy před baráží doma se Znojmem

20. 3. 2009
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Dvanáctým zápasem uzavřou boleslavští hokejisté play-out O2 extraligy na domácím kluzišti proti Znojemským Orlům. Doufejme, že to není na dlouhou dobu poslední měření sil se soupeřem s přívlastkem „extraligový“. Utkání startuje v neděli 22. března v Metrostav Aréně úvodním buly v 17:30. Připraven bude jako vždy textový on-line přenos.

Utkání by se dalo s trochou nadsázky nazvat generálkou na baráž, ve které se Středočeši porvou o udržení mezi extraligovou smetánkou s vítězem finále 1. ligy mezi Ústím a Kometou. Mečbol můžou Lvi proměnit v šestém zápase série na ledě Brna v sobotu 21. března.

V zápasech skupiny o udržení nasbíral v týmu Znojma nejvíce bodů Jaroslav Svoboda, na záda mu dýchá Jiří Dopita, který má o bod méně. Naprostou většinu zápasů střežil Orlům hnízdo brankář Jiří Trvaj.

Hlavně mezi Znojemskými a Boleslaví se rozhodovalo o pádu do baráže. Veškeré naděje extraligového nováčka pohasly po poslední domácí prohře s Mountfieldem a paralelním vítězství Orlů na Kladně v prodloužení. V zápase se Znojmem by si svěřenci trenéra Šindela potřebovali před boji o udržení extraligy zvednout sebevědomí, které budou jistě potřebovat.

Do posledního utkání proti Českým Budějovicím nastoupilo Znojmo v sestavě: Trvaj - Vyrůbalík, Bičánek, Mrázek, Rýgl, Tesařík, Lattner, Švrček, Chvátal - Erat, Dopita, Selingr, Svoboda, Procházka, Demel, Růžička, Davídek, Haman, Plášek, Čachotský, Sajdl

Rozlučkový domácí zápas s Mountfieldem vyzněl lépe pro hosty. Po první bezbrankové dvacetiminutovce se ve druhé části trefil Sajdl, Jihočeši srovnali krok brankou Gulaše. Ještě před druhou sirénou vrátil Orlům vedení Lattner. V poslední třetině vyrovnal Mertl a poslal zápas do prodloužení, které po půl minutě ukončil Sičák.

Do posledního utkání proti Kladnu nastoupila Mladá Boleslav v sestavě: Šindelář - Čížek, Kočí, Mocek, Bauer, Moravec, Brňák, Lukáč, Soukup - Padělek, Sýkora, Pšurný - Kazionov, Rod, Gajovský - Fiedler, Konečný, Gengel - Kotrba, Loskot

Na Kladně vstřelil první branku domácí Kalla, jenže Pšurný s Gajovským skóre bleskově otočili. Polanský znovu srovnal, ale ještě v první části vrátil vedení Boleslavi junior Kotrba, jenž v extralize debutoval. Prostřední část branku nepřinesla, a tak na konečných 4:2 pro Boleslav upravoval v brejku Kazionov.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav