BK MLADÁ BOLESLAV

Bylo to jiné, oběma týmům o nic nešlo, přiznal Tomáš Klimenta

22. 3. 2009
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Tohle angažmá si musí určitě pochvalovat. Tomáši Klimentovi (na snímku) se sice po svém lednovém příchodu z Liberce nepodařilo vyhnout s Bruslařským klubem baráži, ale osobně musí mít dobrý pocit. V play-out se stal druhým nejproduktivnějším hokejistou celé skupiny o udržení. "Jsem maximálně spokojený, s klukama z lajny jsme si sedli. Myslím, že je to zápas od zápasu lepší. Snad nám to vydrží i na baráž,“ přeje si rychlý forvard, jenž v play-out nasbíral 10 bodů. Tedy jen o bod míň než jeho kolega z útočné formace Michal Důras, celkový vítěz bodování skupiny o udržení.

Čtyřiadvacetiletý útočník se nejprve poohlédl za posledním utkání BK Mladá Boleslav ve skupině o udržení, v němž Středočeši porazili Znojmo hladce 5:0 a sám Klimenta se na vysoké výhře podílel gólem a asistencí. “Bylo vidět, že oběma týmům o nic nešlo. Bylo to jiné, než klasický extraligový zápas. Možná jsme byli odpočatější, nebo jsme chtěli víc vyhrát,“ soudí.

Nejvytěžovanější hráči nenaskočili do pátečního utkání na Kladně a dobrovolný byl i zápas proti Orlům. “Já měl tři dny volna a už jsem si potřeboval zahrát. Teď máme navíc ještě dva dny volno, takže by to potom nemuselo být dobrý. Nohy se pak těžko rozhýbávají,“ vysvětlil Tomáš Klimenta.

Po pondělním a úterním volnu se Boleslavští začnou připravovat na baráž, v níž narazí opět po roce na Ústecké Lvy. Podle Klimenty jsou Severočeši při srovnání s Kometou Brno, druhým finalistou play-off první ligy, lepším soupeřem. “Jsem rád, že je to Ústí,“ přiznal.

Barážový boj odstartuje příští neděli na ledě Metrostav Arény, což je podle dlouholetého útočníka Liberce výhoda. “Minimálně z mého pohledu to je plus. Přijdou lidi a přece jen doma hrajeme víc útočně, což nám vyhovuje. Bránit není to, co bychom chtěli,“ doplnil na závěr.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav