BK MLADÁ BOLESLAV

Tomáš Sýkora začne od srpna trénovat

29. 7. 2007
Autor: Hana Koišová
Mladoboleslavský útočník Tomáš Sýkora (na snímku) je stále sportovně indisponován. Letos v únoru se mu stal nepříjemný úraz kolene, který byl následně špatně posouzen. Tři týdny nosil ortézu a nemohl trénovat. Sýkora ale doufá, že se jeho stav zlepšuje a od srpna nastoupí s ostatními na tréninky. To také potvrdily poslední lékařské výsledky.

„Úraz se mi stal letos v únoru při dopoledním rozbruslení, a to před večerním zápasem s Prostějovem. Při nacvičování přesilovky mne trefila střela z voleje Milana Nedomy přímo do kolene,“ popsal přesně událost Tomáš Sýkora. Rentgen následně ukázal, že má prasklou čéšku kolene. Specialisté v Praze mu sice naordinovali čtyři až šest týdnů ortézu, po léčení však stále měl k koleni velké bolesti a tak nemohl plnohodnotně trénovat společně s týmem. “Vedení klubu mne tedy poslalo do Fakultní nemocnice v Olomouci, kde mi doporučili vložit do čéšky šroub. Myslím si, že kdyby mi ho tam dali hned v Praze, možná bych byl už zdravý,“ myslí si Sýkora.

V Olomouci podstoupil operaci, kterou vedl lékař Radomír Holibka. „Opět jsem nosil pět týdnů ortézu. Naštěstí jsem ale už bez bolestí, což je skvělé. Na kontrolu jsem šel 18. července a tam vyšetření ukázala, co mohu a co ne,“ řekl útočník Sýkora, který věří, že od začátku srpna už bude moci začít plně trénovat s ostatními kluky. Samozřejmě však mohou nastat nepředvídatelné komplikace, čemuž ale lékaři nevěří.

Pro sportovce je samozřejmě perfektní zdravotní stav důležitou podmínkou výborných výsledků. Devětadvacetiletý Tomáš Sýkora může jen doufat, že operace nebude mít vliv na jeho další sportovní kariéru. „Pokud mne koleno nebude bolet, tak myslím, že mohu podávat výkony jaké se ode mne očekávají,“ dodává. A jaké měl úrazy v předcházejících letech? „Kromě zlomené ruky v juniorských letech a loňského otřesu mozku jsem nikdy žádné vážné zranění neměl,“ říká.

Tomáš Sýkora má za sebou v Mladé Boleslavi první sezonu, předtím působil v Ústí. Stejně jako ostatním hráčům se i jemu nesplnil sen postupu do extraligy. Navíc byla sezona komplikovaná jeho zdravotním stavem a tak si nezahrál ani v play off. V nadcházející sezoně chce tedy opět být platným hráčem mladoboleslavského týmu.

A jak tráví léto? „Vzhledem k mému zdravotnímu stavu neplánuji zahraniční dovolenou. V současné době trávíme s přítelkyní dovolenou na Moravě u rodiny a známých. Později chceme okukovat krásy Čech, ale samozřejmě jen v odpočinkovém rytmu, abych se brzo uzdravil,“ uzavírá Tomáš Sýkora.