BK MLADÁ BOLESLAV

Na závěr Tipsport Cupu Boleslavští zavítají do Liberce

14. 8. 2009
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Čtyři utkání Tipsport Cupu během jedenácti dní, to je aktuální hlavní výplň herní přípravy boleslavských hokejistů. Poslední zápas skupiny B sehrají Středočeši v Liberci, kam zajíždějí v pátek 14. srpna. Ve Svijanské Aréně se hraje od 17 hodin a průběh utkání můžete sledovat tradičně prostřednictvím on-line přenosu.

Vypadnutí v předkole play-off loňského ročníku O2 extraligy nenechalo vedení libereckého klubu chladným a po sezoně přišly na řadu změny v kádru. V obranných řadách Bílých Tygrů už nebude působit Jaroslav Modrý, v útoku nehledejte osvědčená esa jako je Petr Šachl či Václav Pletka a zmínit je třeba také trojici Žabka, Jiruš, Pabiška, kteří se dohodli na nové smlouvě právě v Mladé Boleslavi.

Opačným směrem se naopak po sezoně vrátili Jiří Moravec a Tomášem Klimentou, kteří v závěru loňské sezony společně s Lukášem Zíbem (jenž si stále hledá nové angažmá) pomáhali Mladé Boleslavi k udržení v nejvyšší soutěži výměnou za Radima Vrbatu.

Vstupenky na Liberec

Kapacita liberecké Svijanské Arény, kde se uskuteční v pátek od 17 hodin pohárový duel Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav, je omezena. Vedení Severočechů tedy upozorňuje, aby si fanoušci zajistili vstupenky včas, například prostřednictvím předprodeje.

Staronovou tváří v kabině Severočechů je také obránce Martin Rýgl, naopak zcela novými akvizicemi jsou Martin Čakajík či Zdeněk Ondřej. V neposlední řadě pak přebral vládu nad střídačkou nový trenér Jiří Kalous, jemuž asistuje dosavadní hlavní kouč Filip Pešán.

Liberečtí v přípravě prozatím odehráli čtyři utkání. Na úvod remizovali s Litvínovem 2:2, poté podlehli mistrovským Karlovým Varům 2:4, následoval další duel s Litvínovem, tentokrát s výsledkem 3:4 na samostatné nájezdy a výhry se Bílí Tygři dočkali až v posledním úterním utkání s Ústeckými Lvy, které porazili 3:2.

To Mladá Boleslav má na kontě o jeden zápas více a podle všeho vstoupí do souboje na libereckém ledě podobně jako ve čtvrtečním domácím duelu s Karlovými Vary s gólmanským duem Jan Klimíček – Jan Hanousek (o drobných potížích s brankáři čtěte tady).

Druhý jmenovaný sice odchytal proti Energii pouhých třináct minut, po střetu s Petrem Kumstátem střídal, ale žádné velké komplikace se neočekávají. “Když do něj vletí takový rozjetý kolos, asi trochu otřesený být musí. Bylo to na něm také znát, ale uvidíme, co to s ním provede přes noc,“ konstatoval hned po čtvrtečním utkání Jiří Šejba. “Budeme nejspíš vycházet z dvojice, která chytala proti Varům. Ale třeba ještě máme kam sáhnout,“ dodal šibalsky.

Na další zápasové vytížení se těší David Vrbata, který ve čtvrtek proti Západočechům nastoupil podruhé od operace ramene. Jak sám však přiznává, duel s mistrem vnímal v podstatě jako premiéru. “Je to pro mě začátek. V Litvínově to bylo jen pár střídání,“ usmívá se. “Tentokrát jsem dostal už více prostoru a doufám, že se bude jen a jen zvětšovat.“