BK MLADÁ BOLESLAV

Poslední domácí zápas před extraligou: Boleslav hostí Vrchlabí

31. 8. 2009
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Konec přípravných zápasů před ročníkem 2009/2010 se pomalu blíží. Na hráče Bruslařského klubu čeká poslední utkání na domácím ledě, pak už 9. září přijde první duel na ostro. Ale to předbíháme. Boleslav bude totiž v úterý 1. září hostit tým prvoligového klubu HC Vrchlabí. Zápas je naplánován na 17:30.

Vrchlabí v loňské sezoně nedopadlo vůbec špatně. V rámci druhé nejvyšší hokejové soutěže během ročníku okupovalo přední příčky tabulky, nějakou dobu pak bylo dokonce vůbec první. Cesta hráčů z Podkrkonoší skončila až ve čtvrtfinále, kdy si nedokázali poradit s Hradcem Králové a kdy prohráli 2:4 na zápasy.

Vrchlabí se ještě před začátkem příprav na následující ročník rozhodlo pro podobný postup v oblasti sestavení kádru jako Mladá Boleslav – tedy sestavit stabilní základ, na který bude možno spolehnout, a který bude více či méně majetkem klubu. Poté, co ve Vrchlabí skončilo spoustě hráčům hostování (Ondřej Látal, Tomáš Štůrala, Martin Krupka nebo třeba Petr Štrach) a další odešli (Rok Pajič – Ústí nad Labem, Jiří Matějíček – Hradec Králové), se tak začalo s doplňováním týmu.

Do Podkrkonoší přišli dva zkušení gólmani Miroslav Brož a Radovan Biegl. Obranné řady Vrchlabští vyztužili Janem Hanzlem ze Sparty, na hostování přišli Lukáš Chmelíř z Chomutova a Tomáš Pácal z Plzně. Útok krkonošského klubu posílili staronoví Kamil Tvrdek a Vladislav Kubeš. Na zkoušku je ve Vrchlabí Martin Filip z Hradce Králové.

Nicméně Vrchlabští ještě udělali několik finálních úprav. V pondělí se na klubovém webu objevila zpráva, že hráči Peter Novajovský, František Zúbek a Jakub Sajd, kteří byli v Podkrkonoší na zkoušku, se vrátili do svých klubů. Naopak smlouvu s Vrchlabím podepsal Ondřej Potůček.

V rámci přípravy si Vrchlabští naplánovali dvanáct utkání, z nichž většina je už pochopitelně za nimi. Během Tipsport Cupu se potkali i s extraligovými týmy jako jsou Kladno, Pardubice nebo Slavia. Zatímco s Kladnem a Pardubicemi Vrchlabí prohrálo, Slavii porazilo v prodloužení. Proti prvoligovým týmům se vrchlabským hokejistům ovšem poměrně daří. Na svém kontě mají tři výhry, dvě remízy a jednu prohru.

Vrchlabské taky trochu trápí marodka, na níž je hned několik poměrně klíčových hráčů. Jana Bendíka trápí zraněné koleno stejně jako Rastislava Konečného. Svalové zranění léčí Roman Chatrnúch a Jan Jaroměřský má problémy s ramenem.

O podobném problému se zmínil i trenér Boleslavských Vladimír Čermák po utkání ve Varech: "I když máme nějaké zraněné, už nyní se snažíme skládat tým, jako kdyby to bylo na ostro. Vždyť zranění může potkat hráče i během extraligy," prohlásil.