BK MLADÁ BOLESLAV

Vladimír Čermák: Ze zápasu s Vrchlabím mám rozpačitý dojem

1. 9. 2009
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Letní příprava se nekompromisně krátí, mladoboleslavští hokejisté za sebou mají poslední utkání na domácím ledě. V jeho rámci hostili na svém ledě tým Vrchlabí, které porazili slibným výsledkem 4:1. Vzdor konečnému skóre ale trenér Vladimír Čermák (na snímku) nebyl tak docela spokojený. "Až moc jsme vnímali skutečnost, že hrajeme s prvoligovým týmem," prohlásil.

Vrchlabským se sice hned od začátku nedala upřít obrovská snaha, Středočeši ovšem udrželi chladnou hlavu a svého soupeře tak hned dvakrát v rychlém sledu zaskočili nepřipravené. Ve druhé minutě se trefil Sýkora, v šesté poté Ferebauer. "Ze zápasu s Vrchlabím mám poněkud rozpačitý dojem," přiznal po utkání trenér Čermák. "Úvod zápasu se nám opravdu povedl," souhlasil, moc spokojeně u toho ale vlastně nezněl.

"To dvoubrankové vedení nás hrozně uspalo. Začaly se objevovat chyby," prohlásil. V tomto případě se tedy nabízí otázka, zda na vině nebyl tak trochu i fakt, že se jednalo o duel s prvoligovým mančaftem. "Možná jsme až moc vnímali skutečnost, že hrajeme s týmem, který patří o soutěž níž," potvrdil lodivod Boleslavských. "Což byla velká, opravdu velká chyba. Za žádnou cenu nesmíme podceňovat soupeře."

Vrchlabští byli po většinu utkání nepříjemným soupeřem, který nepřestával pokoušet štěstí, což se ve 35. minutě vyplatilo Filipovi. Ten se totiž nejrychleji dostal k puku, který před sebe vyrazil Schwarz. "Mezery v naší hře ještě pořád jsou a povídat teď o nich – to by bylo nadlouho. Určité chyby, na kterých budeme muset pracovat, tam budou vždycky. Teď se je ale ještě budeme muset snažit co nejvíce eliminovat," uzavřel Vladimír Čermák.