BK MLADÁ BOLESLAV

Jiří Šejba: Za tři body jsme rádi, musíme se ale soustředit na další utkání

13. 9. 2009
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Mladá Boleslav vyhrála už druhý domácí zápas. Ze tří utkání tak má šest bodů, což je oproti loňskému ročníku příjemná a taky vítaná změna. V nedělním zápase proti Třinci se dvakrát trefil kapitán Král, na konečných 3:1 nakonec uzavíral Boháč. Asistent trenéra Čermáka Jiří Šejba (na snímku) se ale už na tiskové konferenci po utkání odvolával na budoucnost. "Už teď se musíme soustředit na další zápas, protože ta utkání jdou teď strašně rychle za sebou," prohlásil.

Asistent trenéra Ocelářů Břetislav Kopřiva po zápase celkem logicky štěstím právě nezářil. "Nám se utkání hodně těžko hodnotí, protože jsme ztratili body, které jsme chtěli získat," povzdychl si. "Úspěchu v tomto zápase jsme podřídili všechno, dokonce jsme kvůli němu vyrazili do Boleslavi o den dřív," přiznal Kopřiva.

"Vstup do utkání se nám vůbec nepovedl, první minuty jasně patřily domácím," zhodnotil úvod zápasu třetího kola. "O druhé třetině se ale podle mě naše mužstvo výrazně zlepšilo, dost jsme tlačili i v poslední dvacetiminutovce. Určitě bych řekl, že se naše převaha stupňovala. Bohužel jsme ale dali jen jeden gól a na to se pochopitelně těžko vyhrává. Výsledkem jsme zklamaní," zakončil asistent kouče Marka.

Jiří Šejba, který představoval zástupce mladoboleslavské strany, byl o poznání spokojenější. "Já navážu tím, že budu souhlasit tady s kolegou. V té první třetině jsme hráli výborně, měli jsme navrch, dařilo se nám," pustil se do hodnocení. "V prostřední dvacetiminutovce nás bohužel zase poslaly trochu dolů soupeřovy přesilovky, kdy jsme měli hned několik zbytečných vyloučení," povzdychl si.

"Ten styl hry se nám trochu natáhl i do třetí třetiny, kdy jsme hráli i poměrně pasivně. Proto musím vyzvednout výkon našeho gólmana Schwarze, který nás několika zákroky doslova zachraňoval," přiznal Šejba velké zásluhy brankářské jedničce Středočechů. "Každopádně za tři body jsme rádi, ale teď už se musíme soustředit na další zápas, protože ta utkání jdou teď strašně rychle za sebou," uzavřel s tím, že Mladá Boleslav se už teď dívá na úterní zápas proti Karlovým Varům.