BK MLADÁ BOLESLAV

Věřil jsem, že to dokážeme otočit, ale nepovedlo se, litoval David Vrbata

18. 9. 2009
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Poprvé v sezoně hráči Bruslařského klubu prohráli na domácím ledě, rozhodně se ale nejedná o nijak hroznou prohru. Ačkoliv po první třetině prohrávali 0:2, v té druhé se dokázali vzchopit a po gólech Handlovského a Jiruše dokonce vyrovnat. V momentě, kdy byli zpátky ve hře, ale inkasovali potřetí. "Je to škoda, že to pro nás nakonec dopadlo takhle," prohlásil David Vrbata (na snímku).

Davide, zápas prohraný o jediný gól Vás určitě musí mrzet. Zvlášť když jste dokázali dohnat dvoubrankové manko…

"Je to škoda, že to pro nás nakonec dopadlo takhle. Že jsme dostali ten třetí gól v momentě, kdy jsme se vlastně tak skvěle vrátili do zápasu. Musím se přiznat, že potom, co jsme vyrovnali na 2:2, jsem věřil, že to dokážeme i otočit. Ale bohužel jsme inkasovali potřetí a nám už to tam pak zkrátka spadnout nechtělo."

Nemrzely Vás i promarněné šance ze začátku zápasu? Hráli jste dvě přesilovky, pak jel dokonce Tomáš Nouza trestné střílení...

"Určitě mrzely. Ten nájezd Nouzič udělal dobře a byla jenom škoda, že to tam nespadlo. Ale trestná střílení jsou vždycky buď anebo, je to taková loterie. Každopádně na to šel dobře, věřil si, chtěl to zkusit. Že to nevyšlo, mu určitě nikdo z nás nemá za zlé. Možná jsme mohli vést 1:0, ale faktem zůstává, že jsme pak měli hlavně vyrovnat a dotáhnout to aspoň k remíze."

Jak už jste sám zmínil, Boleslav inkasovala potřetí v momentě, kdy se dokázala zvednout a vrátit do hry. Co se tam vlastně stalo?

"Tam šlo o vyražený puk. Rozhodně se to nedá považovat za chybu Schwarze, protože ten nás opravdu drží, je na něj spolehnutí, chytá výborně… To bylo na nás na hráčích, prostor před bránou musíme mnohem lépe čistit."

Určitě to teď slyšíte všude, ale přesto nejde se na to nezeptat – jak moc jsou teď důležité body, které už má Boleslav na kontě? Protože oproti loňsku je to opravdu jiné.

"Jsme rádi, že máme momentálně tolik bodů, kolik jich máme. Oproti loňsku je to tedy určitě změna… Ale zase na druhou stranu domácí zápasy tohohle typu bychom měli vyhrávat. Je to škoda, utkání prohraná o jediný gól vždycky strašně mrzí. Ale jdeme dál a nesmíme moc koukat ani na to, kolik máme bodů."

V rámci dalšího kola zajíždí Mladá Boleslav na Spartu. Bude to nepochybně těžké utkání…

"Uvidíme, jak to tam bude vypadat… Musíme hlavně hrát od dobře zajištěné obrany a taky se určitě pokusíme dát první branku. Bude pochopitelně taky záležet na tom, s čím přijdou oni."

Děkujeme za rozhovor.