BK MLADÁ BOLESLAV

Nevyužitá dvojnásobná přesilovka Kladna rozhodla, shodli se oba trenéři

22. 9. 2009
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Bruslařský klub má rozhodně lepší vstup do sezony, než jak tomu bylo loni, takový výsledek, jaký se mu povedl dneska, ale zatím letos ještě neuhrál. Mladá Boleslav porazila Kladno 5:0 a naprosto suverénním výkonem tak ovládla středočeské derby. "Jsem rád, že jsme ustáli dvojnásobné oslabení," podotkl Vladimír Čermák (na snímku), k čemuž mohl kladenský trenér Müller jen dodat, že pokud tým nevyužije takovou příležitost, může jen stěží pomýšlet na vítězství.

Kladenský lodivod Zdeněk Müller toho po zápase neměl mnoho ke chválení. "Určitě zasloužené vítězství Mladé Boleslavi," podotkl hned na úvod. "My venku hrajeme špatně už delší dobu, v posledních dvou zápasech jsme nedali ani branku, takže náš výkon se vůbec nedá srovnávat s výkonem domácího týmu," přiznal, že jeho svěřenci se hlavně na venkovních kluzištích trápí.

Okenáři dostali hned v úvodu utkání obrovskou příležitost skórovat, ani 97 sekund hry pět na tři jim ale nepomohlo ke střelení branky. "Přesilovka pět na tři je zlomová, většinou platí, že když ji neproměníte, tak prohrajete. Určitě rozhodující byla taky druhá třetina, kdy Boleslav předvedla obrovský tlak, a dala dva góly. Do třetí dvacetiminutovky jsme to stáhli už jen na tři pětky, opravdu jsme chtěli s tím výsledkem ještě něco udělat. Ale domácí si to už celé v klidu pohlídali a mě nezbývá nic jiného než jim pogratulovat k opravdu dobrému výkonu," zakončil své hodnocení Müller.

Vladimír Čermák mohl být s výkonem svého týmu o poznání spokojenější. Až na jedno utkání Boleslav zatím doma vyhrává, poslední výsledek 5:0 je toho jen příjemným důkazem. "My jsme kluky připravovali hlavně na fakt, že Kladno je velice nebezpečné v přesilovkách. Jsem rád, že jsme ustáli oslabení tři na pět v první třetině a to si myslím, že byl rozhodující moment pro další vývoj utkání," vyjádřil se lodivod Mladoboleslavských ke stejné situaci jako jeho kladenský kolega.

Po druhé třetině Boleslav vedla 3:0, což jí při vstupu na ledovou plochu na začátku třetího dějství nepochybně dodalo na klidu. "O všechno jsme se postarali hlavně tím, že se nám dařilo proměňovat šance, jít do vedení a zodpovědnou hrou si výsledek pohlídat," prohlásil Čermák. "Musím klukům za dnešní výkon poděkovat."