BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav čeká série tří venkovních zápasů, začíná v Pardubicích

3. 10. 2009
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Po jednoznačném domácím vítězství 6:1 nad Kometou Brno se mladoboleslavští hokejisté připravují na třízápasovou sérii, kdy budou pokaždé v roli hostujícího celku. Na toto putování se poprvé vydají už v neděli 4. října, kdy jim soupeřem bude celek Pardubic. Souboj tabulkově čtvrté Boleslavi a sedmého Eatonu začíná v 18 hodin.

Pardubičtí jsou po jedenácti odehraných kolech s počtem 18 bodů na sedmé příčce, což asi tak docela neodpovídá jejich představám, neboť při každé příležitosti hlásí, že potřebují a chtějí každý bod. Po předehrávce 11. kola, kdy hrály Pardubice doma s Vítkovicemi (3:2), zatím nejproduktivnější hráč Perníkářů Petr Sýkora prohlásil, že se jejich herní projev začíná konečně zvedat. Pardubice od sebe tedy očekávají postup v tabulce směrem vzhůru.

Eaton už čtyřikrát dohrával zápas až v samostatných nájezdech, určitou kuriozitou přitom je, že tomu tak třikrát bylo hned v prvních třech kolech. Dvakrát z toho Pardubice prohrály a podlehly i 3:4 Liberci. Asi největší překvapení pak byla drtivá porážka, kterou nedělní soupeř Boleslavi utrpěl od Kladna, kdy prohrál 0:6. Od toho momentu se ovšem Pardubice zvedly, porazily 6:3 Brno, 5:2 Slavii a, jak už bylo řečeno, 3:2 vítkovického lídra tabulky.

Pardubický dres po letních odchodech a dalších přesunech v současnosti už neoblékají Jan Snopek (České Budějovice), do Švédska oficiálně odešel i Petr Čáslava, momentálně nejproduktivnější bek se ale se svým novým zaměstnavatelem dohodl, že do Timry dorazí až na konci října, a tak zatím ještě může pomáhat Pardubicím. Zatím poslední změnu v kádru, co se odchodů týče, představuje obránce Martin Richter, který odešel do Komety Brno.

Ještě na konci dubna Pardubičtí přibrali do svých řad asistenta trenéra Jana Votrubu (Ústí nad Labem), obránce Václava Kočího, který loni působil v Mladé Boleslavi, a útočníky Rastislava Špirka (Ústí nad Labem) a Kanaďana Colby Genowaye. Určitě netřeba připomínat, že svou aktivní kariéru obnovil brankář Dominik Hašek.

Zápasy v rámci letní přípravy se pomalu ale jistě už pomalu stávají promlčenými, nicméně ani v případě Pardubic bychom je neměli zapomenout připomenout. Z dvanácti přípravných utkání Eaton sedmkrát vyhrál a pětkrát prohrál. Co se extraligových celků týče, porazil Kladno, Boleslav a Budějovice, naopak podlehl dvakrát Slavii, Kladno mu oplatilo porážku a taky Brnu.

Bilance Boleslavi a Pardubic z loňské sezony nehovoří pro Středočechy zrovna pozitivně. V rámci devátého kola Bruslařský klub na ledě Perníkářů utrpěl první drtivou porážku 0:5. V následné odvetě na domácím zimním stadionu pak sice Boleslav zvítězila 3:2 v prodloužení, další dva vzájemné duely ale už zase patřily Pardubicím – vyhrály 5:3 a 2:1.

Nejvíce gólů vsítil Petr Sýkora (7+1), největším nahrávačem je Petr Koukal (2+6). Brankářskou jedničkou je pochopitelně Dominik Hašek, jehož procentuální úspěšnost je 90,84 a průměrně za svá záda pustí přibližně gól a půl za zápas.

Do posledního zápasu proti Vítkovicím nastoupily Pardubice v sestavě: Hašek – Kočí, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Šeda – Sýkora, Špirko, Pivko – Zohorna, Koukal, Starý – Cetkovský, Genoway, Somík – Klejna, Divíšek, Rákos – Radil

Mladá Boleslav v pátek porazila Kometu drtivým výsledkem 6:1, přičemž Brnu se podařilo dát branku až v poslední minutě, kdy domácí celek už očividně "vypnul". Největší měrou se na vítězství Středočechů podílel kapitán Richard Král, který dva góly dal a na jeden přihrál.

Do posledního zápasu proti Brnu nastoupila Mladá Boleslav v sestavě: Schwarz – Žabka, Kasík, Šterbák, Duben, Frolo, Jiruš, Lehikoinen, Němeček – Pabiška, Král, Sup – Handlovský, Sýkora, Boháč – Šagát, Macho, Fabuš – Kubeš, Vrbata