BK MLADÁ BOLESLAV

O další body na ledě vicemistra

5. 10. 2009
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Zápasem 13. kola uzavře BK Mladá Boleslav v úterý 6. října první čtvrtinu základní části hokejové extraligy. Pokud by Boleslavští v zápase proti HC Slavia Praha uspěli, posunou se právě před úřadujícího vicemistra. Úvodní buly bude na led O2 Arény vhozeno v 18:15 hodin.

V loňské sezóně skončili Slávisté druzí. Ve čtvrtfinále jim velký odpor kladly Vítkovice, které nakonec Pražané vyřadili až v sedmém zápase. Semifinále prolétla Slávia poměrně hladce přes Plzeň, která jí sebrala jen jeden zápas. Ve finále však narazil úřadující mistr z roku 2008 na karlovarskou Energii, která vybojovala historicky první titul.

Po sezóně z klubu odešla do Havlíčkova Brodu hostovat hned čtveřice hráčů – Daniel Vrdlovec, Jan Česnek, Jaroslav Hertl a Branislav Horváth. Dva hráči přestoupili: Milan Kraft (Chomutov) a Jaroslav Bednář (Nižnyj Novgorod – RUS). Asistent trenéra Jiří Kalhous odešel na sever Čech, kde vede z pozice hlavního kouče liberecké Tygry.

Pojeďte Boleslav na Slavii podpořit!

Na úterní duel mezi HC Slavia Praha a BK Mladá Boleslav se chystají boleslavští fanoušci. Do Prahy se vydají vlakem, sraz účastníků je na boleslavském hlavním nádraží v 15:00 hodin. Na zájezd se není nutné předem hlásit.

Nejméně změn prodělal slávistický kádr v podobě příchodů. Do hlavního města totiž v létě přišli jen Daniel Branda z Litvínova a Vladimír Roth z kanadského London Knights.

V předsezónní přípravě Slavia čtyřikrát vyhrála (Havl. Brod, Kladno, 2x Pardubice) a čtyřikrát prohrála (Jihlava, Vrchlabí, Salzburg, Havl. Brod). Jediné utkání s Litvínovem skončilo nerozhodně.

Vzájemná bilance BK Mladá Boleslav a Slavie hovoří zcela jasně pro tým kouče Růžičky. V loňské sezóně se totiž třikrát za sebou radovali Pražané (doma 5:4, v Boleslavi 2:0 a 3:1). Boleslavští uspěli v Praze jen jednou. Bylo to v lednu 2009, když zvítězili v šesti-zápasové šňůře výher na ledě O2 Arény divokým rozdílem 7:5.

Velký pozor si budou muset dát boleslavské obranné řady na útočníka Romana Červenku. Právě on je letos zatím nejproduktivnějším hráčem extraligy. Ve dvanácti zápasech nasbíral už devatenáct bodú (12+7). Daleko za ním jsou jeho spoluhráči Daniel Branda s Michalem Vondrkou – oba s deseti body. V tabulce má pátá Slavia před Mladou Boleslaví dvoubodový náskok.

Do posledního utkání proti Zlínu nastoupila Slavia v sestavě: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Kolařík, Drtina, Žižka, Špelda - D. Hruška, Beránek, Tomica - Sklenář, Červenka, Branda - Doležal, V. Růžička ml., Vondrka - Micka, M. Čermák, Endál - Jelínek

Utkání proti Zlínu rozhodli Pražané během čtyřiceti minut. V první třetině se trefili Červenka, Čermák a Drtina, ve druhém dějství prostřelil Sedláčka počtvrté Branda a bylo téměř rozhodnuto. V 55. minutě se podařilo Galvasovi do té doby bezchybného Slipčenka v brance Slavie překonat. To bylo ze strany hostů vše.

Do posledního utkání proti Pardubicím nastoupila Boleslav v sestavě: Schwarz – Kasík, Šterbák, Duben, Frolo, Jiruš, Lehikoinen, Čížek – Pabiška, Vrbata, Sup – Boháč, T. Sýkora, Handlovský – Šagát, Macho, Fabuš – Ferebauer, Gajovský

V zápase na pardubickém ledě Boleslavští horší nebyli, po celý zápas ale museli svého soupeře dotahovat. Klíčovou byla až třetí branka Eatonu, kterou vstřelil v přesilovce Sýkora. Boleslavi se už srovnat nepodařilo a v závěrečné power-play upravil na konečných 4:2 pro domácí Špirko.