BK MLADÁ BOLESLAV

Vladimír Čermák: Byly z toho na střídačce jen zbytečné nervy

18. 10. 2009
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Karlovy Vary nedokázaly zúročit svůj počáteční drtivý tlak a hra se následně na to vyrovnala. Druhá třetina patřila Mladé Boleslavi a na začátku té třetí pak během pár minut vedla už 4:0. Středočeši pustili soupeře do hry v momentě, kdy hrál oslabení, a následně dostali ještě jeden gól. "Začali jsme hrát něco úplně jiného a zbytečně jsme inkasovali," postěžoval si trenér Vladimír Čermák (na snímku).

Asistent trenéra Palečka Mikuláš Antonik na pozápasové konference rozhodně nezářil nadšením. "Nezačali jsme vůbec špatně, myslím si, že jsme tu první třetinu byli hodně v pohybu, dobře jsme hráli ze středního pásma, vytvořili jsme si i nějaké ty šance, které jsme ale bohužel neproměnili. Pak ale přišel vstup do druhé dvacetiminutovky, kdy jsme do pěti minut inkasovali dva góly. Potom přišel další špatný vstup do třetí třetiny, kdy to bylo během pár minut najednou už 4:0," shrnul v rychlosti průběh utkání z karlovarského pohledu.

"Boleslav byla hodně důrazná v brankovém prostoru, z těch příležitostí, které si dokázala vytvořit, těžila maximum," ocenil umění domácích. "Jediné pozitivum je pro nás fakt, že jsme to ani za stavu 4:0 nezabalili, a že se nám ten zápas podařilo ještě nějakým způsobem zdramatizovat. Na bodový zisk jsme ale už pomýšlet nemohli," uzavřel Antonik nevesele.

Lodivod Mladé Boleslav Vladimír Čermák mohl být díky stavu 4:2, který svítil na časomíře na konci utkání, o poznání spokojenější. "Vary vstoupily do utkání skutečně velice dobře a nás hodně podržel brankář Valent," souhlasil s trenérem Západočechů. "Ale tím, že jsme ten start a vůbec celou první třetinu přečkali, jsme se dostali do druhé dvacetiminutovky, kde se to utkání začalo pomalu lámat na naši stranu a s tím jsme šli i do třetí třetiny."

"Ale bohužel jsme se opět nevyvarovali toho, že za takového stavu začneme hrát najednou něco úplně jiného a zbytečně inkasujeme. Jsou z toho pak na střídačce zbytečné nervy," připomněl fakt, že Karlovým Varům se ve třetí třetině podařilo snížit na rozdíl pouhých dvou branek.

Středočeši navíc pustili soupeře do hry skutečně víc než zbytečně. Svůj první gól totiž daly Vary ve vlastním oslabení. A to se Boleslavi nestalo poprvé, že inkasovala v početní výhodě. "Myslím si, že tady jde o nezodpovědnost hráčů. Jdou na led s tím, že hrají přesilovku a přestávají myslet na bránění. I ve hře pěti proti čtyřem je třeba myslet na defenzívu. Bohužel jsme mužstvo, které asi nejvíc inkasuje ve vlastních přesilovkách," povzdychl si.