BK MLADÁ BOLESLAV

Do Metrostav Arény zavítá pražská Sparta

22. 10. 2009
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - V pátečním utkání na sebe narazí dva celky, kterým se poslední zápasy příliš nedařilo. O něco hůře je na tom Sparta, která z posledních čtyřech zápasů dokázala porazit pouze beznadějně poslední Kometu Brno. Domácímu celku se vedlo jen o něco lépe. Mladoboleslavští získali cenné tři body od úřadujícího mistra z Karlových Varů a bod z domácího utkání s tehdejším lídrem tabulky - Zlínem. Ve prospěch Pražanů však mluví jedna zásadní statistika. Z dosavadních pěti utkání nezískala Mladá Boleslav ani bod. Dokáží Bruslaři využít nepohody pražského celku a přerušit černou sérii, nebo se naopak výsledkově chytí tým z Holešovic? Odpověď se dozvíme 23. října od 17:30.

Sparta Praha nasbírala o jediný bodík méně (25 bodů), než její páteční soupěř a ve vyrovnané tabulce jí patří deváté místo. Sézona Pražanům určitě nevychází podle představ. Na první Vítkovice ztrácejí již 10 bodů a deváté místo, zaručující pouze předkolo play-off, nemůže být pro pražský celek uspokojivé.

Přes nelibé výsledky se Sparta může spolehnout na střeleckou produktivitu svých nečekaných opor. Oproti původním předpokladům nevedou kanadské bodování týmu borci, jako NHL ošlehaný Martin Ručinský, dlouholetý kapitán národního mužstva David Výborný, nebo elitní centr Michal Broš. Nejproduktivnějším hráčem Sparty je poněkud překvapivě Tomáš Netík (12+11). Pozor si rozhodně musejí dát Boleslavští na Petra Tona (11+6), který prakticky sám rozhodl o osudu minulého vzájemného utkání, když vstřelil hattrick a jeho tým tak zvítězil 3:2.

Branku pražské Sparty bude pravděpodobně hájit Jan Chábera, který loni velkou měrou přispěl k vzestupu nováčka právě z Mladé Boleslavi. Poté byl kvůli kauze s Českými Budějovicemi odejit. Letos si vede poměrně dobře, v sedmnácti odchytaných zápasech si drží slušné procento úspěšnosti 90,17% s průměrem 2,63 obržených branek na zápas. Záda mu bude krýt Petr Přikryl (88,04%, 3,73 průměr branek obdržených na zápas).

V dresu Sparty znají mladoboleslavké šatny právě zmiňovaný Jan Chábera, Jan Hanzlík, nebo třeba Michal Gulaši. Naopak rudý dres oblékali například obránce Jaroslav Kasík , David Vrbata, nebo Marek Schwarz.

Poslední utkání HC Sparta Praha: Na poslední utkání bude chtít tým z Holešovic určitě rychle zapomenout. Sparta zavítala do Tipsport Arény, kde své domácí utkání sehrávají liberečtí Tygři. Pražané si ze zápasu odnesli vysokou porážku 5:0, když už ve 30. minutě vyhnal Cháberu z branky Blatný. Tento zápas byl zároveň rozlučkou pro libereckého Jana Hlaváče, který odchází za angažmá do Švédska a ELH je tak ochuzena o další osobnost českého hokeje.

Do posledního utkání nastoupil HC Sparta Praha v sestavě: Chábera (30. Přikryl) - S. Hudec, Černošek, J. Mrázek, Gulaši, Jan Hanzlík, Vykoukal - Hromas, Broš, Ton - Ručinský, Langhammer, Látal - Hrdel, Podlešák, Koreis - Netík, Hlinka

Poslední utkání BK Mladá Boleslav: Mladá Boleslav zažila v Plzni poněkud nešťastný zápas. Dlouho vedla po trefě Pabišky, který nadvakrát usměrnil krásnou Královu přihrávku za záda Salfického. Poté se ale začali otěží ujímat Plzenští. Získávali převahu, která se v poslední třetině proměnila v drtivý tlak. Dvěma brankami otočil Tvrdík a v závěru rozhodl brejkem do otevřené obrany Adamský. Boleslav navíc přišla o ve velké formě chytajícího Michala Valenta.

Do posledního utkání nastoupil BK Mladá Boleslav v sestavě: Valent (56. Schwarz) - Kasík, Žabka, Šterbák, Duben, Jiruš, Lehikoinen, Němeček - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Šagát, Macho - Bahenský Gajovský, Handlovský - D. Vrbata