BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav čeká středočeské derby, jede na Kladno!

16. 8. 2007
Autor: Michal Miškovský
M l a d á B o l e s l a v - Necelý měsíc zbývá do startu první ligy a boleslavské hokejisty čeká další přípravný zápas. Ve čtvrtek 16. srpna bude soupeřem extraligové Kladno. Středočeské derby začíná na kladenském zimním stadionu v 17:30. Ze zápasu vám přineseme podrovný on-line přenos.

Osmý tým uplynulého ročníku O2 extraligy se během letní přestávky posílil o Tomáše Nádašdiho, který přestoupil do středočeského týmu z Ústí nad Labem a do Kladna zamířil také Radek Bělohlav, jenž přišel na roční hostování z Českých Budějovic. Na zkoušce je v Kladně účastník posledního mistrovství světa dvacetiletých Jakub Vojta. Naopak tým opustil Vratislav Čech, který zamířil do Plzně, Milan Hluchý s Vítězslavem Bílkem, oba přestoupili do Karlových Varů a angažmá ve Spartě si zkusí Michal Havel.

Změnil se také samotný název klubu. Byla totiž ukončena spolupráce s generálním partnerem RABAT ČR. Tudíž se tým místo HC RABAT KLADNO nově jmenuje pouze HC KLADNO.

Kladenští, stejně jako jejich dnešní soupeř, mají odehraných šest přípravných zápasů. Nejprve porazili Bílé Tygry 4:3 a Beroun 3:0, pak venku nestačili na Karlovy Vary (3:5), ale Západočechům vzápětí prohru vrátili, když na svém ledě Energii porazili 4:2. Tvrdou lekci dostali v utkání s Litvínovem. Před svými fanoušky prohráli 2:8!

Naposledy uspěli v souboji s Chomutovem v rámci letního Tipsport Cupu. Severočechy porazili 6:3. Dvakrát se prosadil Ševc, po jedné brance přidali Čurilla, Procházka, Horna a Frolík.

Kladno nastoupilo proti Chomutovu v sestavě: Orct – Ševc, Hájek, Pavlas, Evan, L. Procházka, Nádašdi, Vojta, Růžička – Bělohlav, Patera, M. Procházka – Nedvěd, Gardoň, Frolík – Kuchler, Kalla, Horna – Čurilla, Kazatel, Bláha.

To Boleslavští svého čtvrtečního soupeře nenapodobili a v Třebíči prohráli 3:4. O všechny tři góly hostí se postaral Milan Mikulík. Jeho hattrick však na Horáckou Slavii nestačil, neboť se nikdo další v boleslavských barvách střelecky neprosadil.

Mladá Boleslav proti Třebíči nastoupila v sestavě: Fikrt - Tondr, Jindra, Všetečka, Drábek, Lukáč, Wagenhoffer, Bauer, Kolafa - Vlk, Hradecký, Gajovský - Mikulík, Handlovský, Sedlák - Eiselt, Nouza, Fiedler - Gombár, Rozsíval, Tománek.