BK MLADÁ BOLESLAV

Špatně jsme řešili některé situace, prohlásil po zápase trenér Votruba

17. 8. 2007
Autor: Michal Miškovský
M l a d á B o l e s l a v - Prvním extraligovým soupeřem v přípravě boleslavských hokejistů před nadcházející sezonou bylo Kladno. Zatímco trenér Mladé Boleslavi Jan Votruba byl s předvedenou hrou vcelku spokojený, jeho protějšek zhodnotil na webových stránkách soupeře utkání jako nepovedené.

“Do Kladna jsme se vydali s velice oslabenou sestavou. Máme totiž hodně hráčů zraněných. K utkání jsme museli povolat jednoho hráče z kádru juniorů a nastoupili také dva hokejisté, kteří jsou v Boleslavi na zkoušce,“ prozradil kouč Votruba a dodal: “Z tohoto pohledu považuji výsledek za dobrý.“

Ambiciózní prvoligový klub přesto zkušenějšího soupeře místy přehrával. “Šance jsme si vytvořili, ale musíme ocenit také výkon gólmana domácích. Naši hráči navíc špatně řešili situace při přečíslení,“ vytknul svým svěřencům neproměněné šance boleslavský trenér.

Pokusy kladenských hráčů spolehlivě zastavoval brankář Filip Šindelář. “Myslím si, že Filip podal dobrý výkon. Udržel čisté konto, lepší už to z jeho strany být nemohlo,“ pokračoval v hodnocení Votruba.

“Podle mě hrál celý tým směrem dozadu na výbornou. Při některých situacích jsem měl také štěstí,“ řekl skromně sedmadvacetiletý brankář. “Zápas od zápasu se zlepšujeme. Je to tím, že už společně delší dobu trénujeme. Letos se tu vytvořila skvělá parta,“ nechal se slyšet gólman, jenž v minulém ročníku také vypomáhal Bílým Tygrům.