BK MLADÁ BOLESLAV

Do Mladé Boleslavi se chystá HC Plzeň 1929

5. 12. 2009
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Po úspěšném vystoupení proti rozjetým Karlovým Varům, čeká Mladou Boleslav další náročný test. Do Metrostav Arény zavítá soupeř, proti kterému se boleslavskému celku příliš nedaří, a to HC Plzeň 1929. Proti Západočechům nedokázali Boleslavští letos vybojovat ještě ani bod. Družina vedená lodivodem Vladimírem Čermákem jistě bude chtít udělat vše pro to, aby tuto nepříznivou statistiku změnila. To ale nebude nic jednoduchého, příští soupeř Mladoboleslavských se nachází ve skvělé formě a Indiáni svou kůži určitě nedají lacino. Úvodní buly padne v neděli 6. prosince od 17:30.

Západočechům se v sezóně zatím daří nad očekávání a se ziskem 57 bodů se nachází na skvělém druhém místě, přičemž mají stejně bodů jako první HC Vítkovice Steel a navíc zápas k dobru. Před Mladou Boleslaví, která se nachází na desátém místě, má Plzeň náskok 13 bodů. Z velké části za to vděčí i aktuální formě. Plzeňští neztratili posledních pět utkání ani bod.

Kanadské bodování Plzně vede jedna z ikon českého hokeje, Martin Straka (15+20), těsně za ním se drží jeho kolega z útoku Tomáš Vlasák (13+18) a třetí je kanadský bombarďák Mark Bomersback (11+16).

Budvarbaby!

Tentokrát diváci, kteří se přijdou podívat 6. prosince na utkání s Plzní, neuvidí jen zajímavý hokej. Svou show znovu téměř po roce potěší především pánskou část hlediště 14 krásných roztleskávaček. Kdo se opozdí nebo nepřijde vůbec, bude určitě litovat.

V brance se pravděpodobně objeví Tomáš Pöpperle, který odchytal 37 utkání, v nichž měl úspěšnost zákroků 91,52% s průměrem 2,33 obdržených branek na zápas. Záda by mu pak měl krýt Pavel Francouz (87,37% úspěšnost, 3,52 průměr obdržených branek).

S nadsázkou jde říci, že Bruslařský Klub vděčí Plzni za svojí největší hvězdu a kapitána Richarda Krále. Právě po nevydařeném angažmá na západě Čech přijal Král nabídku tehdy ještě prvoligové Mladé Boleslavi. Bohaté zkušenosti s hokejem v Plzni má také Peter Fabuš. Jaroslav Kracík, který přišel na hostování do konce sezóny právě ze západočeského týmu, nebude moct proti svému kmenovému klubu nastoupit. Boleslavský dres oblékal naopak Jan Benda (0+18), který loni pomáhal v Mladé Boleslavi zachraňovat extraligovou příslušnost.

Poslední utkání HC Plzeň 1929: V domácím prostředí přivítali Plzeňští zvedající se České Budějovice, kterým nadělil na cestu domů pětibrankový příděl. Západočeši měli utkání pevně ve svých rukou a vedli už 5:0, když se trefili dvakrát Straka s Vampolou a jednu branku přidal zkušený obránce Modrý. Za hosty zaznamenal v závěru pouze čestný úspěch Gulaši. HC Plzeň 1929 porazil HC Mountfield České Budějovice 5:1.

Poslední utkání odehrál HC Plzeň 1929 v sestavě: Pöpperle - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Benda, Modrý, Benák, Dresler, O´Brien - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Hvila, Vampola, Adamský - Scofield, M. Heřman, Dvořák - Stránský, Jan Kovář, Lev – Pitule

Poslední utkání BK Mladá Boleslav: Středočeši zajížděli ke svému utkání do Karlových Varů. Energetikům se ve své nové hale nedaří a potvrdili to i v zápase s Mladou Boleslaví. Hostům se povedl vstup do utkání a již v šesté minutě byl z branky vyhnán Sáblík, když dvakrát inkasoval. Do střelecké listiny se zapsali Macho s Fabušem. Hosté dokázali srovnat dvěma góly Košťála. Více branek už v normální hrací době ani v nastavení nepadlo a rozhodnutí muselo padnout až v samostatných nájezdech. Rozhodující si připsal Richard Král. HC Energie Karlovy Vary prohrál s BK Mladá Boleslav 2:3 po samostatných nájezdech.

Poslední utkání odehrál BK Mladá Boleslav v sestavě: Schwarz (3. a 4. série nájezdů Valent) – Žabka, Kasík, Šterbák, Duben, Lehikoinen, Frolo, Jindra – Pabiška, Král, Sup – Nouza, Sýkora, Boháč – Fabuš, Kracík, Macho – Bahenský, Vrbata, Handlovský - Krejčík

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav