BK MLADÁ BOLESLAV

Metrostav Aréna uvítá středočeské derby, přijede Kladno

12. 12. 2009
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Po nevydařeném utkání s pražskou Spartou se mladoboleslavským hokejistům nabízí šance k nápravě před domácím publikem. V nedělním utkání se Mladá Boleslav utká s HC GEUS OKNA Kladno. V současné vyrovnané tabulce se nedá o mnoho utkáních říct, že do nich Mladoboleslavští vstupují jako favorité. Pro zápas s Kladnem to ale platí. Pro tým i fanoušky bude cokoliv jiného, než vítězství zklamáním. Zahajovací buly padne v neděli 13. prosince od 17:30.

Kladno neprožívá zrovna úspěšnou sezónu. Okenáři momentálně okupují třináctou pozici se ziskem 36 bodů. Od poslední pozice Středočechy zachraňuje pouze Kometa Brno. Rozdíl mezi oběma posledními týmy činí bezpečných 13 bodů. Ve vzájemných utkáních s Kladnem jsou v letošní sezóně jednoznačně úspěšní Mladoboleslavští. Z šesti možných posbíral celek z města automobilů pět bodů za domácí vítězství 5:0 a výhru v Kladně na samostastné nájezdy 1:0.

Produktivitu kladenského celku vede Pavel Patera (9+13), těsně za ním se drží Jaroslav Kalla (6+15). Nejproduktivnějším obráncem je pak Vladimír Kameš (2+8). Trestnou lavici nejčastěji navštěvuje opět Pavel Patera (95 tr. minut), přičemž druhý nejtrestanější hráč nedosahuje ani poloviny jeho celkových minut. Pozor si musí boleslavští hokejisté dát rovněž na Daniela Brandu, který do Kladna přišel přednedávnem poté, co mu byla ukončena smlouva v pražské Slávii. Pozornosti pak také nemůže ujít obránce se zkušenostmi ze zámoří, František Kaberle.

Co se týče brankářského postu, mají na Kladně jasno. Miroslav Kopřiva svého kolegu mnoho do branky nepouští a připsal si drtivou většinu startů. Kladenská jednička si drží poměrně slušných 91,11% úspěšnosti zákroků s průměrem 3,05 obdržené branky na zápas. Lukáš Cikánek, který nastupuje především do nepovedených zápasů svého kolegy, si vede o něco hůře (89,66%, 3,75 průměr obdržených branek na zápas). Paradoxně v minulém vzájemném utkání středočeských celků Cikánek odchytal dvě třetiny a prodloužení, proti boleslavským střelcům kapituloval až při samostatných nájezdech.

Poslední utkání HC GEUS OKNA Kladno: Zatímco Mladá Boleslav odehrála své utkání na Spartě, Kladenští přivítali na svém ledě druhý pražský celek, a to Slavii Praha. Okenářům se utkání mimořádně vyvedlo. Vedení se přelévalo z jedné strany na druhou, po šedesáti minutách však svítil na ukazateli skóre vyrovnaný stav 2:2. Nerozhodlo ani prodloužení, a tak bylo jasné, že o bonusovém bodíku rozhodnou samostatné nájezdy. Oba své nájezdy zvládl s jistotou David Stieler a rozhodl tak o výhře svého týmu. HC GEUS OKNA Kladno porazil HC Slavii Praha 3:2 po samostatných nájezdech.

Do posledního utkání nastoupil HC GEUS OKNA Kladno v sestavě: Kopřiva - Kameš, Kaberle, Toman, Dlouhý, Trončinský, Šmach, Růžička - Branda, Patera, Procházka - Bílek, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler - Valský, Šinágl, Bělohlav

Poslední utkání BK Mladá Boleslav: Bruslařský klub z Mladé Boleslavi k pátečnímu utkání dorazil do TESLA ARÉNY k utkání se Spartou. Středočeši doplatili na nešťastný vstup do utkání. Již po třinácti minutách opouštěl Schwarz branku za stavu 3:0 pro domácí. Poté se Středočeši herně zvedli, ale na zvrat to v žádném případě nestačilo. Na každé straně padly čtyři další branky a HC Sparta Praha porazila v divácky atraktivním utkání na svém ledě BK Mladá Boleslav 7:4.

Do posledního utkání nastoupil BK Mladá Boleslav v sestavě: Schwarz (13. Valent) – Žabka, Kasík, Šterbák, Duben, Lehikoinen, Frolo, Jindra, Čížek – Pabiška, Král, Sup – Bahenský, Nouza, Boháč – Fabuš, Kracík, Macho – Krejčík, Vrbata, Handlovský