BK MLADÁ BOLESLAV

Nedělní domácí souboj s Českými Budějovicemi

26. 12. 2009
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Po vánoční přestávce je na programu 35. kolo O2 extraligy, v jehož rámci přivítají boleslavští hokejisté v neděli 27. prosince na domácím ledě Mountfield České Budějovice. Bude to znovu souboj ve vodách zaručujících předkolo play-off, v případě tříbodového vítězství se Bruslařský klub před Jihočechy posune. Přijďte svůj tým povzbudit, utkání začíná v 17:30.

Budějovičtí zažili povedený vstup do soutěže, pak ale přišel říjnový útlum, na který se jim však podařilo navázat šňůrou pěti výher. Jenže karta se znovu obrátila a výsledkem je mizerná série pěti proher při zisku tří bodů.

Budějovice, vedeny exsparťanským koučem Františkem Výborným, se budou v Boleslavi snažit dokázat, že patří do horní poloviny tabulky. Vloni se však staly poměrně oblíbeným soupeřem Boleslavi.

V prvním duelu na podzim 2008 vyhrála Boleslav na jihu Čech výsledkem 4:2, který se v souboji těchto dvou týmů zopakoval kuriózně ještě dvakrát. V další konfrontaci totiž tímto rozdílem Boleslavští prohráli doma, a po Novém roce opět loupili v Budvar Aréně. Třetí loňská výhra BK (5:3) ještě nebyla poslední. Týmy na sebe narážely ještě ve skupině o udržení, ve které se shodně třikrát radovala Boleslav a jen jednou Budějovice.

Letošní bilance vzájemných zápasů je více než vyrovnaná. První měření sil ovládla domácí Boleslav až na nájezdy, Mountfield zase oplácel výhrou v prodloužení.

Jihočeský tým má dva lídry kanadského bodování, shodné statistiky mají Milan Gulaš (13+11) a Tomáš Vak (10+14). K této dvojici má nejblíže Petr Gřegořek (5+13). V bráně je jedničkou Roman Turek (úsp. 91,38%), který odchytal třikrát více minut než Jakub Kovář (úsp. 90,28%).

V minulém utkání sehrál Mountfield doma vyrovnaný zápas s Vítkovicemi. Po výsledcích třetin třikrát 1:1 rozhodovaly o vítězi až samostatné nájezdy, ve kterých uspěli hosté a prodloužili tak zmiňovanou sérii budějovických neúspěchů.

Do posledního utkání proti Vítkovicím nastoupily České Budějovice v sestavě: Turek (nájezdy Hrubec) - Ptáček, Tůma, Snopek, Gřegořek, Melichar, Kotaška - Hudec, Vak, Veselý - Květoň, Mikeska, Gulaš - Melichárek, Šimánek, Sailer- Kortla, Mertl, Hřebejk - Micka.

Do sestavy Mladé Boleslavi se v minulém kole vrátil po zranění Tomáš Sýkora a pomohl snížit porážku na litvínovském ledě gólem na 1:3. V 54. minutě vstřelil Duben kontaktní branku, vyrovnat se už ale nepodařilo.

Do posledního utkání proti Litvínovu nastoupila Boleslav v sestavě: Schwarz (40. Valent) – Šterbák, Žabka, Duben, Frolo, Kasík, Lehikoinen, Jindra – Pabiška, Král, Sup – Bahenský, Sýkora, Boháč – Fabuš, Kracík, Macho – Nouza, Vrbata, Handlovský.