BK MLADÁ BOLESLAV

Jiří Šejba: Byl to velice vyčerpávající zápas

27. 12. 2009
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Těsně před Štědrým dnem si sice mladoboleslavští hokejisté žádné body nenadělili, z Litvínova přijeli s prázdnou, pár dní po něm už ale byli na domácím kluzišti o poznání úspěšnější. České Budějovice nakonec porazili 2:1 na samostatné nájezdy a asistent trenéra Čermáka Jiří Šejba (na snímku) přiznal značné zásluhy brankáři Valentovi, který zaskakuje za zraněného Schwarze. Na druhou stranu ale přiznal, že Boleslav trápí přesilovky. "Pořád tam jsou určité mezery," prohlásil.

Slova se nejprve ujal lodivod hostů František Výborný. "Ačkoliv jsem u toho nebyl, tak samozřejmě vím, že utkání Budějovic s Mladou Boleslaví jsou vždy velice vyrovnaná," prohlásil na úvod. "V první třetině jsme byli dle mého názoru lepší a jeden nebo dva góly jsme tam měli dát," okomentoval Výborný start svých svěřenců, který měli skutečně lepší než domácí celek. "Asi by to nebylo rozhodující," připustil, "ale rozhodně se pak všechno mohlo vyvíjet trochu jinak."

"Boleslav se pak hodně zvedla, hra se vyrovnala," pokračoval Výborný. "Domácí jsou silní na puku a my už pak pomalu začali ztrácet," povzdychl si. "O prodloužení a samostatných nájezdech už radši ani nemluvím… Kluci asi prostě nemají sebevědomí, už dopředu jakoby vědí, že to nedají. Tohle jsou šesté nájezdy, které jsme letos prohráli. Nemáme nikoho, u koho by byla jistota, že ten nájezd pokaždé promění," uzavřel nevesele.

Za domácí Středočechy se do hodnocení duelu pustil asistent trenéra Čermáka Jiří Šejba. "Musím souhlasit, Budějovice byly v první třetině jednoznačně lepší. Hodně nás podržel gólman Michal Valent," přiznal pořádnou dávku zásluh současné brankářské jedničce Boleslavi, která nahradila zraněného Marka Schwarze.

"Z pohledu trenéra musím říct, že to byl velice vyčerpávající zápas," pokračoval Šejba. "Hrálo se hodně dozadu a v takových případech nebývá úplně jednoduché přimět hráče, aby udrželi po celou dobu plnou koncentraci a aby dělali na ledě skutečně jen to, co se jim řekne," prohlásil. "Na závěr ještě řeknu, že se musíme zamyslet nad přesilovkami. V momentě, kdy hrajeme pět na čtyři, čtyři na tři – pořád tam máme určité mezery."

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav