BK MLADÁ BOLESLAV

David Vrbata: Hodně nás nakopnul výkon brankáře Valenta

27. 12. 2009
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Boleslavský útočník David Vrbata (na snímku) se pomalu ale jistě stává expertem na samostatné nájezdy. Letos v nich dokázal už třikrát rozhodnout a postarat se tak Bruslařskému klubu o bod navíc. Naposledy tomu tak bylo v utkání 35. kola proti Českým Budějovicím, kdy se Vrbata prosadil bekhendovým blafákem. "Jsem rád, že mi to tam padá a kdyby to takhle šlo i dál, tak bych se vůbec nezlobil," usmíval se.

Davide, ze zápasu s Českými Budějovicemi jste nakonec získali dva body. Je to podle vás hodně nebo málo?

"Vzhledem k tomu vývoji zápasu, kdy jsme sice vedli a poté se snažili hodně soustředit na obranu, ale nakonec jsme stejně inkasovali a celé to vedlo až k nájezdům, a když navíc vezmeme v potaz, že se nám v poslední době moc nedařilo… – myslím si, že tyhle dva body jsou pro nás dobré a nezbývá než věřit, že to povzbudí a nakopne k dalším výkonům."

Utkání s Budějovicemi jsou vždycky velice vyrovnaná, už loni tomu tak bylo a letos se zatím ještě ani jednou o vítězi nerozhodlo v základní hrací době. Máte na to nějaké vysvětlení?

"Oba týmy mají dobré gólmany, kteří pokaždé velice dobře zachytali. Nás tentokrát určitě hodně podržel Michal Valent, který chytal opravdu skvěle. Perfektně zastoupil Schwarze a hodně nás tak nakopnul."

Boleslav letos už posedmé dohrávala zápas na samostatné nájezdy. Ve všech případech vyhrála. Myslíte, že na to existuje nějaký recept, který mančaft Bruslařského klubu zná?

"Na to žádný recept není. Vždycky nám výborně zachytají brankáři a na nás je, abychom dali nějaký ten gól… Vlastně je to hlavně o štěstí. Jestli to tam spadne nebo ne."

Vy sám jste letos rozhodl už třetí nájezdy, což vůbec není špatná bilance. Máte nějakou osvědčenou fintu, která zabírá?

"Viděl jsem, že tam nejde Turek (na penalty se do branky Jihočechů postavil Hrubec – pozn. red.), a tak jsem si řekl, že prostě zkusím, co mě napadne. Mám pár věcí, které cvičím, a které třeba používám častěji, ale tentokrát to bylo dílo okamžiku. Každopádně jsem rád, že mi to tam takhle padá a jestli to tak půjde dál, tak bych se vůbec nezlobil."

Děkujeme za rozhovor.