BK MLADÁ BOLESLAV

K poslednímu zápasu roku do Ostravy

28. 12. 2009
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Zápas 36. kola sehrají svěřenci trenéra Čermáka v úterý 29. prosince proti týmu HC Vítkovice Steel. Po domácí výhře na nájezdy tak boleslavské hokejisty nečeká lehký úkol, stát proti nim totiž bude druhý tým tabulky, nejpevnější obrana a druhý nejproduktivnější útok v extralize. Utkání začíná v 17:30.

Vítkovičtí vlétli do extraligy na vítězné vlně, na první porážku „čekali“ až do osmého kola. Pak přišly výsledky jako na houpačce, ale v poslední době už tým Aloise Hadamczika zase šlape a ze čtyř zápasů bral třikrát všechny body.

Jediným přemožitelem Vítkovic se v těchto zápasech stala Kometa Brno, která na čtyři zápasy vzplála, ale v minulém kole její spanilou jízdu uťaly Pardubice.

V loňské sezóně se Boleslavi proti Ostravanům dařilo. Historicky první extraligový zápas hrála Boleslav na vítkovickém ledě a podlehla 0:1. V dalších třech soubojích už ale zvítězila, přičemž ze čtveřice zápasů měla jasně aktivní skóre 11:3.

Letošní statistiky obou soupeřů jsou vyrovnané. Jednou se za výhru 3:0 radovali vítkovičtí hráči, ve druhé konfrontaci vybojovala všechny body Boleslav výsledkem 3:2.

Produktivitu v týmu Vítkovic vede Jiří Burger (18+18), druhý je Marek Kvapil (15+16) a třetí místo přísluší Petru Hubáčkovi (10+18). Na pozoru se musí mít Boleslavští před Vladimírem Sičákem (5+16), který z pozice beka připravuje góly pro své spoluhráče.

Nejvíce prostoru v bráně dostává od Hadamczika Jakub Štěpánek (úsp. 93,18%). Boleslavský fanoušek si jistě vzpomene na brankáře Filipa Šindeláře, který dělá dvojku, ale letos odchytal už 815 minut. Když přijel posledně Šindelář s týmem do Mladé Boleslavi, domácí kotel skandoval po zápase jeho jméno jako dík odvedené práci v Bruslařském klubu.

V minulém utkání znemožnili Vítkovičtí v Praze Slávii, kterou před jejími diváky přejeli 6:0. Slávisté se ukázali po svátcích jako totálně bezzubí, navíc si v šesté minutě zablokoval záda jejich klíčový hráč Červenka a zápas nedohrál.

HC Vítkovice Steel: Šindelář - Jurečka, Rehák, Kuboš, Stehlík, Sičák, Trnka - Klimek, Burger, Hubáček - Treille, Štefanka, Svačina - Ujčík, R. Hruška, Kvapil - Vrána, Szturc, Šedivý.

Mladoboleslavští prodloužili v neděli neporanitelnost v nájezdech už na sedm rozstřelů. Proti Českým Budějovicím otevřel skóre Pabiška, obratem ale srovnal Veselý. Ve zmiňovaných penaltách neuspěl Mountfield už pošesté v řadě.

BK Mladá Boleslav: Valent – Žabka, Frolo, Šterbák, Duben, Lehikoinen, Jindra, Čížek – Sup, Král, Pabiška – Boháč, Sýkora, Bahenský – Macho, Kracík, Fabuš – Nouza, Vrbata, Handlovský – Krejčík.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav