BK MLADÁ BOLESLAV

Brány roku 2010 otevře atraktivní souboj s Kometou

2. 1. 2010
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Někteří se možná doteď vzpamatovávají ze silvestrovských oslav, ale to rozhodně neplatí pro hokejisty BK Mladá Boleslav. Středočechy totiž čeká už ve třetím dnu nového roku 2010 domácí duel s Kometou Brno. V Metrostav Aréně bude vhozeno úvodní buly tradičně v 17:30.

Aktuality

V průběhu nováčkovské sezony v extralize mají Brněnští už třetího hlavního trenéra, ale zdá se, že aktuální dvojice koučů Kometě prospívá. Pavla Pazourka, který dobrovolně odstoupil po 27. kole, nahradil Vladimír Jeřábek a jeho asistentem se stal Ladislav Lubina.

Tým v té době zároveň doplnili Václav Varaďa a Tomáš Divíšek a s nimi to Kometě jde. Brněnští z posledních šesti utkání prohráli jediné – v Pardubicích padli těsně 1:2. V posledním kole roku 2009 si vyšlápli v Rondu na Zlín, který porazili 4:3. Poprvé oblékl brněnský dres Angel Krstev, který teprve nedávno ukončil své angažmá v ruském Novgorodu. Zápas naopak nedohrál kapitán Pavel Zubíček kvůli zlomené čelisti.

Bruslařský klub by rád ukončil více než měsíční čekání na výhru v základní hrací době. Tým z města škodovek sice pravidelně boduje, ale poslední tříbodové vítězství se datuje k 29. listopadu (BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec 4:3).

Brankář Michal Valent v posledních dvou kolech výborně nahradil zraněného Marka Schwarze a jak v duelu s Českými Budějovicemi, tak i na ledě Vítkovic byl vyhlášen nejlepším hráčem svého týmu. Mužstvo se však potýká s potížemi v koncovce a už čtyřikrát v řadě nepřekonalo metu dvou vstřelených gólů na zápas.

Letošní vzájemné zápasy

Mladoboleslavské čeká v neděli třetí vzájemný souboj s Kometou v letošní sezoně a může k němu vzhlížet s optimismem. Vždyť z dosavadních dvou utkání Bruslařský klub vytěžil pět bodů. Říjnový duel byl jasnou záležitostí týmu Vladimíra Čermáka. Středočeši zvítězili 6:1 a na tenhle zápas mohou obě mužstva vzpomínat dodnes, byť s rozdílnými myšlenkami. V případě Mladé Boleslavi jde o nejvyšší letošní výhru, pro Kometu je to opačné – z těžšího direktu se v aktuální sezoně ještě nevzpamatovávala.

Listopadový střet byl omnoho vyrovnanější. V Hale Rondo šli do vedení na začátku druhé třetiny Boleslavští díky Boháčovi, ale Kometa ještě v téže části hry vyrovnala. Protože už žádný další gól nepadl, rozhodovaly až samostatné nájezdy. Ten klíčový proměnil David Vrbata.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Valent – Žabka, Frolo, Šterbák, Duben, Lehikoinen, Jindra, Čížek – Sup, Král, Pabiška – Boháč, Sýkora, Bahenský – Macho, Kracík, Fabuš – Nouza, Vrbata, Handlovský

HC Kometa Brno: Hovi - Houdek, Bičánek, Krstev, Ovčačík, Mojžíš, Zubíček, Štach - Varaďa, Dopita, Dlouhý - Erat, Divíšek, Vondráček - Svoboda, Huml, Brabenec - Šindel, Procházka, Polodna - Bourret

Statistiky

Metrostav Aréna | 3.1.2010 17:30

BK Mladá Boleslav 37. kolo HC Kometa Brno
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
11. místo, 49 bodů umístění 14. místo, 32 bodů
94:99 skóre 83:117
6:1 (Kometa) nejvyšší výhra 7:2 (Liberec)
1:6 (Slavia) nejvyšší prohra 1:6 (Boleslav)
2 utkání bez vstřeleného gólu 2
2 utkání bez inkasovaných gólů 1
Richard Král 30 bodů (16+14) nejproduktivnější hráč Jiří Dopita 27 bodů (13+14)
Richard Král 16 gólů nejlepší střelec Roman Erat 13 gólů
Richard Král 14 asistencí nejlepší nahrávač Jiří Dopita 14 asistencí
Esa Lehikoinen +6 nejlepší hráč v +/- Václav Varaďa +3
Jaroslav Kasík -8 nejhorší hráč v +/- Radim Bičánek -10
Jaroslav Kasík 99 minut nejtrestanější hráč Ctirad Ovčačík 51 minut
Marek Schwarz 91,78 %
Michal Valent 94,14 %
úspěšnost brankářů Sasu Hovi 91,11 %
Jiří Trvaj 90,69 %
Alexandr Hylák 84,62 %
Marek Schwarz 2,83
Michal Valent 2,03
průměr inkasovaných gólů Sasu Hovi 2,84
Jiří Trvaj 3,18
Alexandr Hylák 5,03
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav