BK MLADÁ BOLESLAV

Věděli jsme, že tentokrát přijede jiná Kometa, připustil Vladimír Čermák

3. 1. 2010
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Rychlý gól Boleslavi, pak vyrovnání Komety a následné dlouhé nic. Jenže potom přišla třetí dvacetiminutovka a Brno najednou vedlo už o dvě branky. Na Středočechy nečekal lehký úkol, ale nakonec se s notnou dávkou štěstí zadařilo, v power-play se Bruslařskému klubu podařilo vyrovnat. "Jsme rádi, že jsme se ještě vůbec dostali do hry," okomentoval tuto situaci trenér Vladimír Čermák (na snímku). "Škoda, že se nám tentokrát nevyvedly penalty."

Po urputném boji Brna a Mladé Boleslavi nepůsobil lodivod Komety Vladimír Jeřábek zrovna dvakrát spokojeně, ačkoliv jeho svěřenci právě vybojovali proti Středočechům dva body za samostatné nájezdy. Což se, nutno dodat, letos ještě nikomu nepodařilo. "Kdyby nám někdo před zápasem řekl, že budeme mít dva body, tak bychom byli určitě rádi. Teď je po utkání a můžu říct, že nás ztráta toho jednoho určitě hodně mrzí," začal své hodnocení.

"Měli jsme to uhrát až dokonce, vydržet, ale to je zkrátka hokej," pokrčil Jeřábek rameny. "Boleslav dokázala vytvořit skutečně velký tlak, hodně ji povzbudil ten rychlý gól z 1:3 na 2:3. To byl podle mě možná rozhodující moment," prohlásil. "Pak to ještě zkusili v power-play, to je taková ta část hry, kdy už si prostě už říkáte, že to buď vyjde, nebo nevyjde. A Boleslavi to vyšlo."

Vladimír Čermák, trenér Bruslařského klubu, z pochopitelných důvodů nehýřil optimismem. "Věděli jsme, že přijede jiná Kometa, než jaká přijela na podzim. Už doma potom naznačili, že se zvedají," vzpomněl kouč Středočechů. "Zápas jsme nezvládli hlavně v přesilových hrách, které jsme odehráli opravdu velice špatně," povzdychl si.

"Řekl bych, že jsme mohli být rádi, že jsme se ještě vůbec dostali do hry, že jsme snížili na 2:3 a pak jsme ještě navíc vyrovnali v power-play," shrnul Čermák. "Penalty se, ačkoliv se nám předtím víc než dařily, tentokrát bohužel nevyvedly. Je to škoda."

Rivalita panuje mezi Kometou a Boleslaví už několik let, z první ligy se teď přenesla do nejvyšší soutěže. Jaký názor na to mají oba trenéři? "Nemyslím si, že jsme si to nějak víc brali," prohlásil Čermák. "Ať je to Brno, Sparta nebo Kladno – na všechny zápasy se díváme stejně. Na co se soustředíme, je skutečnost, že bychom už měli konečně doma zabodovat za plný počet." Ani Vladimír Jeřábek nepřiznal, že by zápasy s Boleslaví bralo Brno jako něco víc. "My si něco takového ani nemůžeme dovolit. Je před námi celá tabulka, takže je pro nás vlastně každý soupeř úplně stejný."

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav