BK MLADÁ BOLESLAV

Za bod můžeme být rádi, řekl brankář Michal Valent

3. 1. 2010
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Zraněného Marka Schwarze zastupuje v mladoboleslavské bráně Michal Valent (na snímku) a vždy se celý vydá pro tým. Ani v souboji proti Kometě Brno tomu nebylo jinak. Jako lev se vrhal po puku, až na to v prodloužení málem doplatil. Když zůstal ležet na ledě, stadionu zatrnulo. “Trošku mě bolely záda, ale nakonec to nic vážného nebylo,“ oddechl si po zápase.

Vždy, když se objeví mezi tyčemi, můžou se na něj spoluhráči spolehnout. “Snažím se mužstvu co nejvíce pomoci a co nejlépe nahradit Marka,“ reaguje, jak vnímá pozici dvojky. Boleslav šla proti Kometě do vedení, které v průběhu ztratila. “Soustředíme se na to, abychom získávali body a uhráli co nejlepší výsledky,“ řekl s tím, že ne vždy se to daří.

“Dneska byly šance na obou stranách, byly tam přesilovky. Za stavu 1:3 jsme zabojovali a zvedli jsme se,“ poukázal na 54. minutu, ve které zavelel k obratu kapitán Král. Diváci, kteří po třetí brance Brna už opouštěli stadion, se začali po dvaceti vteřinách rychle vracet zpět na tribuny.

V prodloužení se více vylučovalo než hrálo, navíc se v něm Valent málem zranil. “Trošku mě bolely záda, ale nakonec to nic vážného nebylo.“ Boleslav padla v nájezdech a skončila tak její série výher v této disciplíně. “Nájezdy jsou vabank, dnes se nám už vyhrát nepodařilo,“ vysvětloval.

Domácí fanoušci si jistě nepředstavovali takové drama, ale zápas s Brnem byl bezesporu krásný a napínavý. “Za ten bod můžeme být rádi, ale chtěli jsme vyhrát za tři body,“ byla sice spokojenost malá, ale s ohledem na fakt, že domácí vyrovnali deset sekund před koncem, byla na místě. “Nehrajeme zle, zápasy jsou strašně vyrovnané, věřím, že se nějakým zápasem zase chytneme,“ uzavřel své hodnocení.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav