BK MLADÁ BOLESLAV

V neděli přivítá Metrostav Aréna PSG Zlín

16. 1. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Bruslařskému klubu se povedlo po nepříznivé sérii dvakrát naplno bodovat. Nejdříve v souboji trápících celků porazila Mladá Boleslav pražskou Slávii a předčasně tak ukončila působení Milana Hniličky v hlavním městě, v pátek pak na ledě Tipsport Arény obrala o všechny body domácí liberecké Tygry. Další body se mužstvo pod vedením Vladimíra Čermáka pokusí získat proti Zlínu a úkol to nebude lehký. Úvodní buly padne v neděli 17. ledna od 17:30.

Aktuality

PSG Zlín má sezónu velice slušně rozjetou. Moravský celek se může spolehnout na extraligou prověřené tahouny. Jména jako Leška, Balaštík nebo Hamrlík patří k těm, které by chtěl mít ve svém týmu snad každý trenér. V brance pak mají Zlínští jístotu v podobě nadějného gólmana a reprezentanta do dvaceti let Sedláčka. Kompaktnímu týmu se daří držet na špici tabulky a oprávněně tak přicházejí myšlenky na mety nejvyšší.

Do nového roku se Zlínu povedlo vstoupit devíti body z dvanácti možných a udržují vysokou formu. Poslední prohru zaznamenali Berani s Kometou Brno a dávají tak znát, že jsou k poražení. V současné vyrovnané tabulce není favoritů a Mladá Boleslav udělá vše pro to, aby to Zlínu dokázala.

Šest bodů z posledních dvou utkání, takové je bilance Mladoboleslavských z posledních dvou utkání. Přitom celek z města automobilů neměl zrovna nejlehčí los. Pražská Slavia, byť hrající v herním útlumu, stále představuje těžkého soupeře, stejně jako houževnatí Bílí Tygři z Liberce, kteří se vyšvihli po nepovedeném vstupu do sezóny na příčky zaručující přímý postup do play-off. Mladou Boleslav může těšit střelecké probuzení útočníků. Ve dvou utkáních Boleslavští nastříleli deset branek. Velkou zásluhu na zisku bodů má rovněž brankář Michal Valent, který za svá záda pustil za 120 minut pouhé tři puky.

Letošní vzájemné zápasy

Zářijový duel na ledě zlínského PSG neskončil pro Mladou Boleslav příliš šťastně. Hosté doplatili na nedisciplinovanost a časté vylučování. Mladou Boleslav sice poslal do vedení Pabiška, na jeho trefu však odpověděli Záhorovský a Köhler. Richard Král dokázal za hosty ještě srovnat krok, na vítěznou trefu Rachůnka už mladoboleslavští hokejisté odpověď nenašli a prohráli tak 2:3.

Druhé vzájemné měření sil nabídlo nádherný hokej se spoustou branek. Ještě minutu před koncem vedli hosté ze Zlína 4:3, do prodloužení však utkání poslal ranou o tyčku Kasík. V něm pak Boleslav nabídla Zlínu početní výhodu čtyř proti třem a bláznivé utkání rozhodl Nosek. Bruslařský klub tak podlehl Zlínu i podruhé, tentokrát 4:5 po prodloužení.

Ani třetí utkání proti Zlínským neskončilo radostí boleslavského celku. Na ledě Beranů řádil Balaštík a dvěma brankami rozhodl o vítězství svého týmu 4:2. Za Mladou Boleslav se trefili Boris Žabka a Tomáš Nouza.

Sestavy z posledního kola

PSG Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Švrček, Galvas, Míka, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Záhorovský, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Ondráček, Balán, F. Čech.

BK Mladá Boleslav: Valent – Jindra, Kasík, Frolo, Duben, Lehikoinen, Jiruš, Žabka – Pabiška, Král, Sup – Nouza, Sýkora, Boháč – Fabuš, Kracík, Macho – Bahenský, Gajovský, Handlovský.

Statistiky

Metrostav Aréna | 17.1.2010 17:30

BK Mladá Boleslav 37. kolo PSG Zlín
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
8. místo, 56 bodů umístění 3. místo, 73 bodů
110:110 skóre 118:101
6:1 (Kometa) nejvyšší výhra 5:2 (Č. Budějovice, Sparta)
1:6 (Slavia) nejvyšší prohra 0:4 (Liberec)
2 utkání bez vstřeleného gólu 2
2 utkání bez inkasovaných gólů 2
Richard Král 35 bodů (17+18) nejproduktivnější hráč Petr Leška 45 bodů (9+36)
Richard Král 17 gólů nejlepší střelec Jaroslav Balaštík 19 gólů
Richard Král 18 asistencí nejlepší nahrávač Petr Leška 36 asistencí
Esa Lehikoinen +10 nejlepší hráč v +/- Jan Švrček +10
Jaroslav Kasík -6
Tomáš Frolo -6
nejhorší hráč v +/- Ivan Rachůnek -6
Jaroslav Kasík 99 minut nejtrestanější hráč Jan Švrček 54 minut
Marek Schwarz 91,78 %
Michal Valent 93,44 %
úspěšnost brankářů Jakub Sedláček 92,44 %
Tomáš Štůrala 90,54 %
Marek Schwarz 2,83
Michal Valent 2,24
průměr inkasovaných gólů Jakub Sedláček 2,2
Tomáš Štůrala 3,37