BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslařský klub touží po čtvrtém skalpu karlovarské Energie

21. 1. 2010
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Lepší bilanci nemají v letošní sezoně s žádným jiným klubem. Hokejisté BK Mladá Boleslav narazí v pátek 22. ledna od 17:30 v Metrostav Aréně na Energii Karlovy Vary, a pokud zopakují výkon ze vzájemných zápasů v probíhajícím extraligovém ročníku, body je určitě neminou. Vždyť Středočeši porazili úřadujícího mistra ve všech třech dosavadních utkáních. Dopadne to výhrou týmu Vladimíra Čermáka i napočtvrté?

Aktuality

Pomistrovskou sezonu si v Karlových Varech představovali určitě jinak. Oslavy loňského historického triumfu sice byly záviděníhodné, nepříjemné vystřízlivění však trvá doposud. Energii nevyšla první čtvrtina, v níž Západočeši vyhráli jen třikrát v základní hrací době a jednou po samostatných nájezdech.

Když mužstvo ani nadále nevykazovalo zlepšení, po 21. kole byl odvoláni trenéři. Po odcházejícím Josefu Palečkovi přebral taktovku Pavel Hynek, ale ani on zatím své nové svěřence příliš nepozvedl. Hned první utkání s Hynkem na lavičce sice Karlovy Vary ovládly, zvítězily nad Českými Budějovicemi 5:2, jenže v dalších čtyřech zápasech se úřadující mistr z žádné výhry neradoval. Podobnými vlnami proplouvá tým doposud.

Výraznější zlepšení je na Západočeších znát až od návratu z vánočního Spengler Cupu, kde skončili na posledním místě. Od té doby však v extralize vyhráli čtyři ze šesti zápasů. Naposledy v úterý Energie porazila v KV Aréně Pardubice 3:2 po samostatných nájezdech. Jednu branku a rozhodující penaltu obstaral obránce Alexander Lognilov, který společně s útočníkem Dmitrijem Zjuzinem přišel týmu pomoci z rodného Ruska. Karlovarští v nedávné době uskutečnili také výměnu s Českými Budějovicemi, odkud přišel Štěpán Hřebejk za Václava Pletku.

I Mladé Boleslavi se v poslední době daří, vyhrála tři z uplynulých čtyř utkání a drží se na osmé příčce. Vzhledem k minimálním rozdílům v tabulce na hranici postupu do předkola play-off však toto umístění nic neznamená a každá ztráta může hodně bolet. Vždyť rozdíl mezi sedmým a dvanáctým místem činí dva body a na dva kluby ze šesti zbude Černý Petr v podobě účasti v play-out. Jelikož páteční soupeři bojují v těchto dimenzích, zápas je o to důležitější.

Letošní vzájemné zápasy

Pokud by favorita určovaly vzájemná utkání v této sezoně, může se to této role bez pochyb pasovat Mladá Boleslav. Svěřenci Vladimíra Čermáka letos na Energii umí a Západočechy porazili ve všech třech dosavadních střetnutích. Ve čtvrtém kole zvítězili 4:3 na půdě soupeře, následoval domácí triumf 4:2 a v prozatím posledním prosincovém klání se radoval Bruslařský klub v KV Aréně z výhry 3:2 po samostatných nájezdech.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Schwarz – Jindra, Kasík, Frolo, Duben, Lehikoinen, Jiruš, Žabka – Pabiška, Král, Sup – Nouza, Sýkora, Boháč – Fabuš, Kracík, Macho – Bahenský, Gajovský, Handlovský – Vrbata.

HC Energie Karlovy Vary: Mensator - Němec, Loginov, Dobroň, Čutta, Tribuncovs, Mucha, Parýzek, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Pech, Skladaný - Zjuzin, Kristek, Hřebejk - Hluchý, Kuběna, Zucker.

Statistiky

Metrostav Aréna | 22.1.2010 17:30

BK Mladá Boleslav 43. kolo HC Energie Karlovy Vary
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
8. místo, 58 bodů umístění 10. místo, 57 bodů
116:117 skóre 114:119
6:1 (Kometa) nejvyšší výhra 7:0 (Plzeň)
1:6 (Slavia) nejvyšší prohra 1:5 (Vítkovice)
2 utkání bez vstřeleného gólu 1
2 utkání bez inkasovaných gólů 3
Richard Král 35 bodů (17+18) nejproduktivnější hráč Petr Kumstát 31 bodů (13+18)
Richard Král 17 gólů nejlepší střelec Jan Košťál 15 gólů
Richard Král 18 asistencí nejlepší nahrávač Václav Skuhravý 21 asistencí
Esa Lehikoinen +12 nejlepší hráč v +/- Martin Zaťovič +7
Jaroslav Kasík -8 nejhorší hráč v +/- Michal Dobroň -8
Jaroslav Kasík 99 minut nejtrestanější hráč Václav Skuhravý 126 minut
Marek Schwarz 91,92 %
Michal Valent 92,95 %
úspěšnost brankářů Lukáš Mensator 91,13 %
Lukáš Sáblík 91,25 %
Marek Schwarz 2,83
Michal Valent 2,39
průměr inkasovaných gólů Lukáš Mensator 2,75
Lukáš Sáblík 2,68