BK MLADÁ BOLESLAV

Trenér Čermák: Dokud nebudeme proměňovat šance, nemůžeme pomýšlet na tři body

22. 1. 2010
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Karlovy Vary byly soupeřem, na kterého Bruslařský klub uměl v letošní sezoně stoprocentně vyzrát. Až do 43. kola – posledního vzájemného střetu v rámci základní části. Za Boleslav se trefil pouze v první třetině Boháč, což na tři branky Západočechů nestačilo. "Nemůžu klukům upřít bojovnost," prohlásil po utkání Vladimír Čermák (na snímku), "ale neproměňovali jsme šance."

Přednost dostal v pozápasovém zhodnocení, jak už je dobrým zvykem, nejprve asistent trenéra hostů Václav Baďouček: "Já myslím, že diváci viděli bojovné, dramatické utkání," začal. "První třetina byla vyrovnaná a my jsme čekali, že domácí ve druhé třetině přidají. Tak se i stalo, Boleslav měla v úvodu druhé dvacetiminutovky mírnější převahu," přiznal na adresu soupeře.

"Jenže tu převahu nevyužili a my přidali další dva góly," pokračoval Baďouček. "Ve třetí třetině jsme už chtěli hrát opatrně, ze zabezpečené obrany, abychom už domácí tým nepouštěli do nějakého většího tlaku. To se nám povedlo a my jsme jen rádi, že se nám podařilo přetrhnout tu špatnou výsledkovou sérii s Boleslaví," zakončil.

"Já budu stručný – na jeden gól se nevyhrává," ujal se poté slova lodivod Mladoboleslavských Vladimír Čermák. "Nemůžu klukům upřít bojovnost," prohlásil, "ale bohužel pokud nebudeme proměňovat šance, které si vytvoříme v takto vyrovnaném utkání, a vlastně ve všech zápasech celkově, tak nemůžeme pomýšlet na tři body," zakončil.

Hodnocení trenérů si můžete poslechnout také v audio archivu.