BK MLADÁ BOLESLAV

Mladá Boleslav se pokusí překvapit v Plzni

23. 1. 2010
Autor: Daniel Langer
P l z e ň - Boleslavské hokejisty čeká druhé utkání se západočeským týmem ve třech dnech. Přímý souboj o umístění v tabulce proti Karlovým Varům celek vedený Vladimírem Čermákem nezvládl, nyní se pokusí překvapit na horkém ledě plzeňské ČEZ Arény. V bouřlivé atmosféře je ovšem čeká velmi těžký boj. Jestli se Bruslařskému klubu podaří uloupit nějaké body, se dozvíme v neděli 24. ledna od 17:30.

Aktuality

Plzni se v současné sezóně velice daří. Za velkého přispění patriota Martina Straky se Západočeši dostali na špičku letošní extraligové tabulky. Narozdíl od Mladé Boleslavi se Indiánům obzvlášť vydařila prosincová část, během níž ani jednou neprohráli. V lednu hosté klopýtli již dvakrát a to s týmy ze spodní části tabulky. Nejdříve na karlovarském ledě podlehli svým západočeským kolegům 2:6, poté s Plzní vybojovalo cenné tři body po překvapivě vysoké výhře 5:1 Kladno.

Západočeši se mohou za všech okolností spolehnout na své osobnosti. Martin Straka, Tomáš Vlasák, Petr Vampola. To jsou jména, která nenechávají extraligové obránce klidně spát. Pro v poslední době se výrazně zlepšující mladoboleslavskou obranu to bude velká zkouška. Klíčovou statistikou bude stoprocentně počet vyloučených hráčů. Plzeňští v přesilových hrách excelují.

Boleslavský klub může proti tomu mít z utkání sehraných v lednu smíšené pocity. Podařilo se přehrát Slávii, vyloupit libereckou Tipsport Arénu a odvézt dva body z Třinec, nadruhou stranu prohry se sousedy v tabulce celkový dojem kazí. Karlovy Vary si ve smolném pátečním utkání odvezly body všechny, Kometa Brno pro změnu nedávno zlomila nájezdovou neporazitelnost Mladé Boleslavi a uloupila body dva. Resultát? Body z hřiště skvělé Plzně by Boleslavským přišly více než vhod.

Letošní vzájemné zápasy

Mladá Boleslav se v letošním ročníku střetla s Indiány již třikrát, pokaždé odcházela poražena a získala jeden bodík. První utkání na mladoboleslavském ledě skončilo výhrou hostí 3:2, když o konečném výsledku rozhodla přesná střela Heřmana, která Schwarzovi propadla nešťastně mezi chrániči. V Plzni vše vypadalo dlouho nadějně, do třetí třetiny Boleslav nastupovala s vedením 1:0 a dlouho držela bodovou naději. Jenže Plzeň v závěru hosty zatlačila a díky dvěma brankám Trdíka si vystřílela výhru 3:1. V prosincovém utkání byli Boleslavští výhře nejblíže. Pohledné utkání plné branek dospělo až do prodloužení. V něm už po 25 vteřinách rozhodl po kolotoči, který předvedli Straka s Vlasákem, Hanzlík a Plzeň tak zvítězila 4:3 v prodloužení.

Sestavy z posledního kola

HC Plzeň 1929: Pöpperle - Benda, Modrý, Benák, Hanzlík, Jeřábek, O´Brien, Dresler - Bomersback, Vampola, Vlasák - Scofield, Tvrdík, Dvořák, Hvila, Kovář, Stránský, Heřman, Pitule, Lev, Petruška

BK Mladá Boleslav: Schwarz – Kasík, Žabka, Duben, Frolo, Lehikoinen, Jiruš, Jindra - Pabiška, Král, Sup – Nouza, Sýkora, Boháč – Fabuš, Kracík, Macho – Bahenský, Gajovský, Handlovský – Vrbata

Statistiky

ČEZ Aréna| 24.1.2010 17:30

HC Plzeň 1929 44. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
1. místo, 85 bodů umístění 10. místo, 58 bodů
136:111 skóre 117:120
6:2 (Litvínov) nejvyšší výhra 6:1 (Brno)
0:7 (Karlovy Vary) nejvyšší prohra 1:6 (Slavia)
1 utkání bez vstřeleného gólu 2
3 utkání bez inkasovaných gólů 2
Tomáš Vlasák 46 bodů (18+28) nejproduktivnější hráč Richard Král 35 bodů (17+18)
Tomáš Vlasák 18 gólů nejlepší střelec Richard Král 17 gólů
Petr Vampola 30 asistencí nejlepší nahrávač Richard Král 18 asistencí
Petr Vampola +13 nejlepší hráč v +/- Esa Lehikoinen +10
Jan Dresler -11 nejhorší hráč v +/- Jaroslav Kasík -8
Jaroslav Modrý 77 minut nejtrestanější hráč Jaroslav Kasík 99 minut
Tomáš Pöpperle 91,72%
Pavel Francouz 86,76 %
úspěšnost brankářů Marek Schwarz 91,83 %
Michal Valent 92,97 %
Tomáš Pöpperle 2,35
Pavel Francouz 3,71
průměr inkasovaných gólů Marek Schwarz 2,84
Michal Valent 2,37
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav