BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav čeká přímý souboj o předkolo play-off s Litvínovem

1. 2. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Teď, anebo nikdy. Zápas pravdy. Takové superlativy se ozývají z táboru boleslavských fanoušků. Pokud chce Mladá Boleslav pomýšlet na vyhnutí se play-out, opravdu jí nezbývá nic jiného, než přímého souseda z tabulky porazit. Ztráta na pozice zaručující předkolo play-off sice stále není nijak hrozivá, pomalu ale jistě se však prohlubuje. Zřetel musí Mladoboleslavští začít brát na nebezpečně se přibližující dno tabulky. Jak se Bruslařům povede pod novým vedením, se dozvíme v úterý 2. února od 17:30.

Aktuality

Jak Mladá Boleslav, tak její úterní soupeř z Litvínova zažívají podobnou sezónu. Oba celky sousedí v tabulce a bojují o předkolo play-off, tudíž se dá čekat urputný souboj o veledůležité body. Ani jeden z týmů se nemůže pochlubit zářnou formou. Litvínov nedokázal bodovat tři utkání v řadě, Bruslaři si vedli jen o něco málo lépe, když si přivezli bod z předchozího utkání na Kladně.

Litvínovskou kabinou se v posledních dnech přehnala bouře. Zřejmě nejatraktivnější posilou je lotyšský útočník Kaspars Saulietis, který naposled působil v KHL, kde oblékal dres Dinama Minsk. Z pražské Sparty podepsal dvouletý kontrakt zkušený obránce Marek Černošek. Na střídavý start z Ústí nad Labem se dohodli Michal Dragoun a Martin Heinisch, do Benátek nad Jizerou naopak může zavítat Matěj Stříteský.

Návrat do žlutočerného dresu si minulé kolo odbyl zkušený matador Jiří Šlégr. Stal se tak hrajícím asistentem trenéra svého týmu. Litvínovu to však k bodům nepomohlo. Severočeši podlehli svému soupeři z Liberce těsně 2:1. I v tomto si mohou úterní soupeři v klidu podat ruce. Ani jeden z celků se nemůže pochlubit vysokou produktivitou.

Po neuspokojivých výsledcích sáhl Bruslařský klub ke změně v realizačním týmu. Vladimír Čermák byl k 1. únoru 2010 odvolán z funkce hlavního trenéra a proti Litvínovu zaujme jeho místo dosavadní sportovní ředitel Luděk Bukač.

Letošní vzájemné zápasy

První utkání z Litvínovem, které Mladá Boleslav sehrála v září v roli hostujícího celku, potěšila více fanoušky středočeského týmu. Vyrovnané utkání se dostalo až do prodloužení. V něm ujížděl sám na brankáře domácího týmu obránce Duben a byl faulován. Nařízené trestné střílení proměnil zkušeným blafákem Richard Král a rozhodl tak o exportu dvou bodů do města automobilů. Říjnové utkání na boleslavském ledě se vrylo do paměti fanouška hodně nepříjemným písmem. Boleslavští vedli v průběhu první třetiny již 3:0, následně ale propadli a prohráli 3:5. V prosincovém utkání rovněž dominovali Chemici. Boleslavi se nepodařilo Severočechy napodobit a přestože tříbrankovou ztrátu mocně dotahovali, nakonec se z vítězství 3:2 radoval domácí celek.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Schwarz - Kasík, Šterbák, Duben, Frolo, Lehikoinen, Jiruš, Jindra - Pabiška, Král, Sup - Nouza, Sýkora, Boháč - Fabuš, Kracík, Macho - Bahenský, Gajovský, Handlovský – Vrbata

HC Benzina Litvínov: Franěk - Kubát, Kroupa, Skuhrovec, Švarný, Pojkar, Punčochář, Kousalík, Šlégr - Jánský, Reichel, Lukeš, Dragoun, V. Hübl, Kubinčák, Majdan, Gerhát, Trávníček, Saulietis, Vopat, Jenáček

Statistiky

Metrostav Aréna | 2.2.2010 17:30

BK Mladá Boleslav 47. kolo HC Benzina Litvínov
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
12. místo, 59 bodů umístění 11. místo, 60 bodů
123:129 skóre 134:169
6:1 (Kometa) nejvyšší výhra 5:2 (České Budějovice)
1:6 (Slavia) nejvyšší prohra 3:9 (Pardubice)
2 utkání bez vstřeleného gólu 2
2 utkání bez inkasovaných gólů 0
Richard Král 36 bodů (17+19) nejproduktivnější hráč František Lukeš 39 bodů (19+20)
Richard Král 17 gólů nejlepší střelec Viktor Hübl 22 gólů
Richard Král 19 asistencí nejlepší nahrávač Robert Reichel 26 asistencí
Esa Lehikoinen +11 nejlepší hráč v +/- Roman Vopat +1
Michal Dragoun +1
Petr Kousalík +1
Jaroslav Kasík -10 nejhorší hráč v +/- Vojtěch Kubinčák -17
Jaroslav Kasík 107 minut nejtrestanější hráč Roman Vopat 155 minut
Marek Schwarz 91,77 %
Michal Valent 92,97 %
úspěšnost brankářů Jaroslav Hübl 89,81 %
Petr Franěk 88,49 %
Marek Schwarz 2,85
Michal Valent 2,36
průměr inkasovaných gólů Jaroslav Hübl 3,40
Petr Franěk 4,06