BK MLADÁ BOLESLAV

Luděk Bukač: Do dalšího utkání se musíme dát zdravotně dohromady

2. 2. 2010
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Po několika posledních nevyvedených zápasech a velice skromném bodovém zisku na Kladně přivítala Mladá Boleslav na svém domácím ledě tým Litvínova. Nakonec zvítězila na samostatné nájezdy, nad utkáním ale po celou dobu viselo jako černý mrak těžké zranění Pabišky z první třetiny, v dalším průběhu pak navíc musel odstoupit ještě obránce Duben. "Náš kádr už takhle není nijak velký," povzdychl si po své premiéře na boleslavské střídačce trenér Luděk Bukač (na snímku) a naznačil tak možné potíže.

Jako první se v rámci pozápasové tiskové konference ujal slova vedoucí litvínovské výpravy Jiří Kučera. "Jak my, tak i Boleslav potřebujeme body jako sůl a toho jsme si byli před utkání vědomi," začal. "Za ten jeden bod z nájezdů jsme rádi, každý je teď doslova zlatý. Ale o další bod nebo dokonce body jsme se připravili sami, když jsme neproměňovali šance," povzdychl si Kučera nevesele. "Hlavně v první dvacetiminutovce jsme měli hned několik příležitostí k navýšení skóre. Druhým negativem byl vysoký počet vyloučených."

Luděk Bukač si po pondělním odvolání Vladimíra Čermáka odbyl v zápase s Litvínovem poměrně hektickou premiéru. "Dva body jsou pro nás velkým impulsem do další práce," začal z té lepší stránky. "Velmi dobře jsme začali, myslím si, že do vedení jsme šli vždycky zaslouženě. Bohužel jsme v každém tom případě zbytečně zrychlovali hru a soupeř vždy vyrovnal, protože má v útoku nesmírně nebezpečné hráče," uznal kvalitu soupeře.

"Co je pro nás teď opravdu velkým problémem, jsou dva zranění beci - Žabka a po dnešku taky Duben, který odstoupil. Doufám, že se dá rychle dohromady," nakousl i tu kyselejší část. "V útoku nám budou chybět Pabiška a Sup. Náš kádr není nijak velký a na trhu až do posledního možného přestupového termínu nic nebylo," povzdychl si. "Teď pro nás tudíž bude klíčové dát se nějakým způsobem dohromady do utkání v Českých Budějovicích a uhrát tam nějaký solidní výsledek, který by nás dál držel ve hře o první desítku," uzavřel Bukač.

Hodnocení trenérů si můžete poslechnout také v audio archivu.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav