BK MLADÁ BOLESLAV

Supův jídelníček v restauraci na zimním stadionu? Není to náhoda, směje se útočník

20. 2. 2010
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Nešťastný zásah obránce Kasíka vyřadil Michala Supa (na snímku) na tři zápasy ze hry, teď už ale opět čile trénuje pod vedením nového trenéra. Helmu má sice vylepšenou o celoobličejový kryt, je na něm však vidět odhodlání a neutuchající snaha. "Dvoufázový trénink je intenzivnější a taky náročnější, ale věřím, že nám k něčemu bude," neztrácí šestatřicetiletý forvard naději v postup do předkola.

Michale, hned na úvod jasná a důležitá otázka: Jak moc ještě vy sám věříte v předkolo play-off?

"Věřím. Zbývají ještě dva zápasy a může se stát prakticky cokoliv…"

Měsíční pauzu před vámi zmíněními dvěma duely považujete za výhodu nebo spíš problém?

"Myslím, že pro nás je to spíš výhoda. Máme čas potrénovat, ještě než přijde ten rozhodující okamžik."

Krom toho máte taky čas dostat se na jednu vlnu s trenérem Tlačilem, že?

"Ano, to taky. Navíc teď trénujeme dvoufázově, je to mnohem náročnější. V průběhu sezony něco takového nepřichází v úvahu, to se trénuje jen jednou týdně, společně se zápasy by se něco takového nedalo zvládnout. Takže uvidíme, snad nám to k něčemu bude."

Základní část je až na ty dva zápasy u konce, myslíte, že byste ji mohl nějak komplexně zhodnotit ze svého pohledu?

"Začali jsme dobře, hlavně první čtvrtina byla velice slušná, nasbírali jsme nejvíc bodů. Zlom přišel v prosinci a pak hlavně v první polovině ledna. Tam jsme bodovali strašně málo, nedokázali jsme hrát tak dobře, jako na začátku."

Když byste se měl podívat jen sám na sebe – jste se svými výkony spokojený?

"Abych byl upřímný, tak ne, nejsem. Dal jsem letos opravdu málo gólů… Šancí jsem měl dost, ale nepadalo to tam. Stručně řečeno: Jsem na sebe hodně naštvaný."

V Kladně (46. kolo) Vás ještě navíc zranil Jaroslav Kasík, po té ráně jste do několika zápasů ani nemohl naskočit. Zamrzí tahle skutečnost o to víc, když vás ze hry vyřadí vlastní spoluhráč?

"Asi zamrzí, ale s tím se nedá nic dělat, to se prostě někdy stane. Horší bylo, že jsem z toho poměrně dost vypadnul, nemohl jsem ani trénovat a pak jsem jel na zápas až do Brna… Všechno to na mě asi bylo znát."

Teď trošku odbočíme od hokeje… O vás se ví, že vaše rodina vlastnictví řeznictví a v restauraci na zimním stadionu se objevil jídelníček podle Michala Supa. To asi nebude náhoda, viďte?

(smích) "No, to opravdu není náhoda."

Jak k téhle spolupráci vůbec došlo?

"Byla to taková oboustranná dohoda. Nejdřív jsme to jen zkoušeli, a protože byla restaurace spokojená, tak jsme z toho udělali něco trošku většího. Na základě toho pak vznikl právě i ten jídelníček."

V době vašeho působení na Slavii jste byl proslulý tím, že jste nějaké dobroty nosil i do kabiny. Platí to i tady v Boleslavi?

"Není to tak časté, protože přece jen je to z Prahy trochu dál, ale když si objednáváme nějaké jídlo, tak se o to právě většinou starám já nebo masér."

Navíc tím občas můžete občas zaplácnout i nějakou tu pokutu…

"Přesně tak!" (úsměv)

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav