BK MLADÁ BOLESLAV

Střelec posledních dní Jindra: Nevím, kde se to ve mně bere

16. 3. 2010
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – K poctivé obraně, která ho zdobí dlouhodobě, přidává v play-out navíc i góly. Důvod k radosti? V případě Josefa Jindry (na snímku) nikoliv. Kvalitní herní projev devětadvacetiletého obránce je totiž ve stínu nepřesvědčivých výsledků Mladé Boleslavi.

Jindra zaznamenal ve skupině o udržení už tři body. Dvakrát pálil do černého sám, v jednom případě jeho střelu tečoval do branky Michal Sup. Neuvěřitelná bilance už jen s ohledem na to, že si v základní části připsal jedinou asistenci. “Nevím, kde se to ve mně bere. Zkrátka jen vystřelím a teď mi to padá do brány. Štěstí,“ přiznává.

Jeden pádný důvod však možná přeci jen existuje. Kouč Jan Tlačil na Jindru sází daleko více než předchozí trenéři. Na pravidelnou hru během oslabení a přesilovek dříve nebyl zvyklý, teď je nepostradatelným článkem. “S panem Tlačilem se znám dlouho. V Budějovicích mě trénoval v dorostu i v juniorce. Zřejmě už ví, co ode mě může očekávat,“ vysvětluje.

Kdyby podobné kouzlo fungovalo také u ostatních hráčů, Boleslavští by nemohli být poslední. “Pořád si říkáme, že musíme střílet. A taky že střílíme, ale nepadá to tam. Nevím, co udělat víc,“ říká smutným hlasem.

Po nedělní výhře 2:1 nad Karlovými Vary už znovu dva vstřelené góly nestačily. Kometa zvítězila 3:2. “Za stavu 1:1 jsme měli proměnit přesilovku 5 na 3. Tam se podle mě lámal chleba,“ soudí Jindra.

Bruslařský klub byl blízko k vyrovnání i v závěrečné power-play, která byla umocněna vyloučením Dopity. “Měli jsme velké šance a gólman Brna možná ani nevěděl, jak všechno pochytal,“ hořce podotýká.

V pátečním utkání Boleslavští svedou středočeský souboj s Kladnem, oba týmy dělí jediný bod. “Každý zápas v play-out je hodně důležitý. Brno má sice trošku náskok, ale celkově je to vyrovnané,“ dodává.