BK MLADÁ BOLESLAV

Jiří Šejba: Je tam snaha, ale už tak trochu i křeč

19. 3. 2010
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Je to pořád ta samá písnička. Slabý důraz, poskrovnu tutových šancí a hlavně neschopnost boleslavských útočníků gólově se prosadit. A obránci – konkrétně pak hlavně Josef Jindra, který v play-out nasbíral už tři góly a jednu asistenci – na to zkrátka sami nestačí. "V defenzívě nehrajeme nijak špatně, ale pořád nás tlačí bota v zakončování," prohlásil Jiří Šejba (na snímku) nevesele.

Asistent trenéra Kladenských Petr Kasík se rozhodl vzít své hodnocení utkání zkrátka. "Já vás nebudu dlouho zdržovat a zkrátím to – já bych chtěl hráčům poděkovat za jejich přístup k dnešnímu zápasu a za odevzdaný výkon. Ale není to žádný důvod k nějakému velkému slavení nebo radosti, protože ještě jedno kolo nám chybí do půlky celého play-out," řekl velice stručně.

To Jiří Šejba se tentokrát do výkladu pustil poněkud obšírně. A měl k tomu důvod – ke hře svých svěřenců toho totiž má na srdci víc než dost. "Když se podíváme na celý ten zápas, tak je tam z naší strany snaha a úsilí, ale už je to tak trochu i křeč," povzdychl si. "V obraně nehrajeme zas až tak špatně, spíš nás pořád tlačí bota v zakončování. Nedokážeme být v klidu na kotouči a naopak dokážeme lehce zahodit i jasné šance. Soupeř, který sem přijede, hraje vždycky víc odzadu a my se v situacích jeden na jednoho obtížně prosazujeme," přiznává narovinu.

"Chtělo by to víc takového toho sebeprosazení se v křídelní hře, což znamená jít kolem těch prken pohybem dovnitř, tam to zlomit nějakou tou kličkou, v rohu se pustit do nějaké té kombinace a přes volnou druhou stranu to dostat nahoru na beka. A pak jít do toho zakončení, které zatím rozhodně není takové, jaké bychom si představovali," doplnil Šejba svůj popis situace o hořkou poznámku.

S dodatečnou otázkou, zda už není poměrně alarmující skutečnost, že za útočníky vykonávají jejich střeleckou, ale především gólovou, práci obránci, nemohl asistent trenéra Tlačila nic jiného než souhlasit. "Ale když se podíváme na ten útok, tak ty šance tam jsou," podotkl. "Kdybychom jsme si ji nevypracovali, tak řeknu: ano, neměli jsme je. Už mě to taky tak nějak zaráží… Jako bývalý hráč si myslím, že je třeba být ve větším střehu. Být připravený, že se to k vám odrazí, a když už se tam dostanu, tak to tam narvu celou silou," prohlásil.

"Občas jsme zkrátka jakoby strašně nepřipravení – hokejka nahoře a další a další věci, které se pořád opakují," povzdychl si. "A když už tam ten prostor konečně máme, tak ten správný moment prostě propásneme. A pak už vám tam tu hůl vždycky někdo vloží. Ten hráč tu situaci prostě musí vnímat a být připravený."

Hodnocení obou trenérů si můžete poslechnout také prostřednictvím audioarchivu.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav