BK MLADÁ BOLESLAV

Jiří Šejba: Za výkon, který jsme předvedli v první třetině, je třeba se omluvit

30. 3. 2010
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Určitý zlomový bod přišel už v minulém zápase Středočechů s Karlovými Vary. Nicméně naděje na vyhnutí se baráži ještě pořád existovala. Po úterním utkání s Kometou Brno jsou podobné úvahy již minulostí. Bruslařský klub doslova propadl v první polovině zápasu a tříbrankové manko pak po zbytek šedesáti minut doháněl už jen marně. "Efektivita Brna je v porovnání s tou naší někde úplně jinde," povzdychl si po zápase Jiří Šejba (na snímku).

Mojmír Trličík, který se na tiskovou konferenci dostavil coby zástupce Komety, neměl žádný důvod ke stížnostem: "Vítězství bylo dílem vysoké efektivity ve vyložených šancích, které jsme si vypracovali, a samozřejmě výborným výkonem brankáře."

"V první polovině utkání jsme si vytvořili asi šest pořádných šancí a třikrát jsme zakončili, v té druhé polovině jsme měli asi tři šance. Paradoxně všechny v oslabení a jednou jsme to také dokázali zakončit," připomněl asistent trenéra Jeřábka v rychlosti. "Od toho našeho neproměněného nájezdu, měla Boleslav snad každou minutu tutovou šanci, hned několikrát stáli sami před gólmanem, ale Sasu nám to parádně vychytal."

Jiřímu Šejbovi už bylo naopak jasné, že jeho svěřenci musí do baráže. "Po celou dobu té série, kterou jsme proti Brnu v play-out hráli, je to pořád ta samá písnička. Krom dnešní první třetiny – za ten výkon, který jsme tam předvedli, je asi třeba se omluvit – byla z naší strany ve hře pořád bojovnost, obětavost, minimální počet obdržených gólů a spousta šancí, ve kterých jsme se ale nedokázali pořádně prosadit," povzdychl si.

"Nemůžeme končit zápasy s tím, že dáme jeden nebo dva góly," navázal. "Efektivita Brna v porovnání s tou naší je momentálně někde úplně jinde."

Hodnocení trenérů si můžete poslechnout také v audioarchivu.