BK MLADÁ BOLESLAV

O přestupu jsem nepřemýšlel, říká Marek Schwarz

26. 7. 2010
Autor: Jan Matyáš
M l. B o l. - Brankář Marek Schwarz (na snímku) patří k základním kamenům sestavy extraligového BK Mladá Boleslav. Dva roky po sobě v baráži výrazným způsobem boleslavskému týmu pomohl k setrvání v nejvyšší soutěži a objevil se také po zásluze v reprezentačním výběru trenéra Vladimíra Růžičky.

Marku, není divu, že o vaše služby, alespoň tak hovořily některé „zaručené“ zprávy, měly zájem domácí kluby a také mužstva z NHL. Jak to vlastně bylo?

Psalo se hodně věcí, také jsem o nich slyšel. Mně osobně ale nikdo nekontaktoval. Proto jsem o tom moc nepřemýšlel.

Podával jste ale dobré výkony, nikdo by se nemohl divit, kdyby se některý z renomovaných klubů ozval. Každopádně absolvoval jste také dvě reprezentační akce, Mladé Boleslavi jste nakonec pomohl k setrvání v soutěži. Proto jste asi mohl být spokojen. I když neočekával jste přeci jen nominaci pro mistrovství světa?

Tak to opravdu ne. Moc jsem s tím, že bych se jako hráč podíval na mistrovství světa, nepočítal. Vedle Tomáše Vokouna tu byli ještě Ondřej Pavelec a Jakub Štěpánek. Ti měli tak nějak jistotu. Každopádně já jsem rád, že se nám podařila ta baráž. Byl to pro mě pěkný závěr sezony.

Květnové mistrovství světa se tedy obešlo bez vás. Je pro vás velkou motivací to, aby na nadcházejícím šampionátu už vaše jméno v sestavě českého výběru nechybělo?

Pro mě je reprezentace skutečně velkou motivací. Kdybych si navíc jednou zachytal na mistrovství světa, splnil by se mi sen. V souvislosti s tím na sobě neustále musíte pracovat, neustále se musíte zlepšovat. Kdybych to nedělal, někdo mě přeskočí.

Aktuálně se pod vedením trenéra Tlačila připravujete v Mladé Boleslavi na novou sezonu. Jak byste zatím tu přípravu hodnotil?

Příprava byla doposud výborná. Jsem rád, že jsem jí zvládl zatím celou, nepotkalo mě žádné zranění. To bylo snad poprvé a jsem za to hrozně rád. Myslím si, že jsme potrénovali fakt dobře a že se to promítne v sezoně.

Navíc skončila tolik neoblíbená suchá část přípravy a vyjeli jste na led…

Na led jsme se určitě těšili. Navíc dobré je, že se ve vedru, jaké je, můžeme schovat do chládku a nemusíme lítat někde po fotbalovém hřišti…

Přemýšlíte už o nadcházející sezoně? Co od ní očekáváte?

Jedno je jisté – sezonu bychom chtěli začít jako tu minulou a pak na ty výkony a výsledky navázat. Abychom nezažili podobný propad. Spadli jsme do toho, prohrávali zápasy o gól, nedokázali vývoj utkání obrátit na naši stranu. To se nesmí opakovat.

Co soudíte o kádru, který se v Mladé Boleslavi rýsuje?

Parta je tu výborná. Je tu také dost mladých kluků, to by do naší hry mělo přinést hodně energie.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav