BK MLADÁ BOLESLAV

Na řadě věcí musíme zapracovat, uvědomuje si asistent trenéra Leo Gudas

3. 8. 2010
Autor: Jan Matyáš
M l. B o l. – Říká se, že člověk nikdy nevstoupí do stejné řeky. V případě asistenta trenéra BK Mladá Boleslav to tak úplně neplatí. Leo Gudas (na snímku) se po roce vrátil do místa, které mu není vůbec cizí. "Hodně těch kluků ještě znám. Něco se tady naopak změnilo. Ale upřímně řečeno, po roce to zase není až tak velký návrat,“ svěřil se odchovanec libereckého hokeje a bronzový medailista ze zimních olympijských her v roce 1992.

Samozřejmě, že tématem rozhovoru nebyla minulost, jako spíše současnost. Konkrétně tedy úvodního přípravného duelu BK Mladá Boleslav a výhry 4:0 nad prvoligovým HC Vrchlabí. "Samozřejmě, vždy když vyhrajeme, je to pozitivní. Na druhou stranu se ukázala celá řada věcí, na kterých je třeba zapracovat. Například ve třetí třetině nám prakticky ze hry vypadla střelba. Snad pouze pětkrát nebo šestkrát putoval puk z našich hokejek na branku soupeře. A to je strašně málo," uvedl po úvodní konfrontaci Leo Gudas.

Do utkání mužstvo vstoupilo z plné zátěže. Ráno totiž hráči absolvovali dynamickou rozcvičku. "Následoval hodinový trénink. Pro ty, kteří nehráli, byl o třicet minut delší. Navíc je čekala příprava na kole a v posilovně. I pondělní příprava byla těžká, zátěže proto bylo a je dost."

Premiérové střetnutí navíc ztížila mlha. "Je to hodně nepříjemné hrát v mlze, především od té desáté nebo dvanácté minuty. Esa Lehikoinen to zkoušel dokonce přes celé kluziště. Myslím si, že kdyby mířil mezi tyče, byl by to gól," uvedl trojnásobný bronzový medailista z mistrovství světa.

I trenéři se už těšili na okamžik, kdy mužstvo vstoupí do zápasové přípravy. "Určitě. Tréninky potom už bývají jednotvárné. Protože my musíme po hráčích už trochu šlapat, aby se nám projevilo to, co z té hry chceme vidět. Pro kluky je to psychicky i fyzicky hodně náročné. A co nás nejvíc trápí? Asi to vyplývá už loňské sezóny. Nikdy jsme nedávali moc gólů."

V úterý 10. srpna pak hokejisté BK Mladá Boleslav vstoupí do letní pohárové soutěže – Tipsport Cupu. Ten nabízí kvalitní zápasovou prověrku. "Určitě. Je to pro nás v určitém směru ulehčení, nemusíme shánět pro přípravu kvalitní soupeře. To je pohárovou prověrkou dané. Na zápasy se těšíme. Jsou to duely, na které se opravdu dá koukat," uzavírá povídání asistent trenéra Leo Gudas.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav