BK MLADÁ BOLESLAV

Gudas děkoval týmu za bojovnost, Kopřiva vychvaloval Dubu

21. 9. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Utkání dlouho neslo parametry vyrovnaného souboje rovnocených soupeřů. Boleslavští měli šanci zvrátit utkání v závěrečné přesilovce, hosté z Třince si užili výhodu jednoho muže navíc v prodloužení. Nakonec rozhodla až pátá série penalt, ve které i napotřetí uspěl nájezdový fantom Polák. Hodnocení utkání se ujali asistenti obou klubů. Za Boleslav Leo Gudas (na snímku), za hosty Břetislav Kopřiva.

Kopřiva byl hodně nespokojen se vstupem svých svěřenců do utkání. "Úvod zápasu jsme vůbec nezvládli. Boleslav byla v laufu z předchozích utkání a my jsme měli problém se tempu přizpůsobit," zhodnotil třinecký asistent. Šatnou Třince o první přestávce proletěl uragán a do druhého dějství vstoupil úplně jiný tým. "Pod důraznou domluvou naši hráči zlepšili pohyb a začali se předváděnou hrou blížit našim očekáváním, stále to ale nebylo ono," odhlalil nároky trenérů na třinecké hráče Kopřiva.

Nebylo možné, aby nepřišla alespoň zmínka o samostatných nájezdech. "Tady musím poděkovat brankáři Dubovi, který měl na vítězství lví podíl. Chytil hodně těžkých střel už v základní době a vděčíme mu za to, že jsme se k nájezdům vůbec dostali. O tom, že Polák podal excelentní střelecký výkon, nemůže být debat," vypíchl dva hlavní strůjce vítězství Kopřiva.

Leo Gudas měl pro své hráče i přes ztrátu dvou bodů pochvalná slova. "Myslím, že jsme předvedli povedený hokej a bojovný výkon. Musím pochválit hráče za bojovnost nejen v tomto, ale i v posledních dvou utkáních," ocenil své svěřenci asistent trenéra boleslavského celku. "Souhlasím s kolegou, že od druhé třetiny hrál jiný Třinec. Musím pochválit tým, jak v prodloužení perfektně odbránil to oslabení. Nájezdy už byly vabank," posteskl si nevesele Gudas.

Přítomné na tiskové konferenci hodně zajímal i rozhodující nájezd, při kterém neuspěl Macho. "O tom, že pošleme znovu Davida Vrbatu jsme samozřejmě přemýšleli, ale rozhodli jsme se pro změnu, bylo to impulsivní," nechtěl více rozebírat odvolání Vrbaty z ledu Gudas a tím byla tisková konference zakončena.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav