BK MLADÁ BOLESLAV

Musíme pravidelně bodovat, tvrdí David Vrbata

21. 9. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Vyrovnaný zápas graduje, ani prodloužení nepřináší kýžené rozhodnutí. Podobně jako třinecký Vojtěch Polák, i David Vrbata (na snímku) v nájezdech exceluje. Na rozuzlení duelu těchto dvou elitních exekutorů nakonec nedošlo. Zatímco Polák při svém třetím pokusu opět uspěl, Vrbata šanci nedostal. Přesto si dvěma krásnými bekhendovými blafáky vysloužil potlesk publika na otevřené scéně.

Davide, před utkáním byste možná bod s ambiciózním soupeřem bral. Jak jste s ním spokojen nyní, po závěrečném hvizdu?

Když hrajete doma, musíte vždy chtít zvítězit. Nechci říct, že jsme spokojení, ale bod nakonec bereme.

Utkání došlo až do penalt. Dva nájezdy jste neomylně zakončil, třetí možnost jste ale už nedostal. Nevěřil jste si?

Já si věřil, dokonce jsme automaticky skočil na led a v hlavě už si chystal způsob zakončení. Nijak jsem si nepřipouštěl, že bych ho neměl jet. Nakonec mě ale trenéři odvolali s tím, že pojede Michal Macho.

Mrzí vás, že jste nedostal šanci dokončit minisouboj s Polákem?

Řeknu to takhle, na nájezd jsem si věřil a byl připraven ho jet. Není v mé kompetenci dále nějak to hodnotit, ani to rozhodnutí soudit.

Vytasil jste se s rodinným klenotem rodiny Vrbatových - pravákovým blafákem do bekhendu. Bratr Radim vás určitě pochválí, že?

No tak já věřím, že jo (smích). Občas se koukne na Dohráno a pak mi volá. Jsme si tak trochu vzájemnou inspirací, protože když koukám na sestřihy jeho gólů z nájezdů, tak je jich taky 95% z bekhendové kličky.

Po třech utkáních máte na svém kontě sedm bodů z devíti možných. Spokojenost?

Spokojeni jsme, ale víme, že je to jen začátek a v konečném součtu nám to nemusí být moc platné. Všichni máme ještě v živé paměti, jak to vypadalo loni a snažíme se toho vyvarovat. Důležité bude pravidelně sbírat i jeden dva body a nespadnout do nějaké černé série.

Děkujeme za rozhovor!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav