BK MLADÁ BOLESLAV

V nedělním utkání hostí Bruslařský klub pražskou Spartu

2. 10. 2010
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Po páteční prohře na ledě Litvínova čeká mladoboleslavské hokejisty pro změnu zase domácí prostředí. Do ŠKO-ENERGO Arény se v neděli 3. října chystá ambiciózní celek Sparty, který však zatím tak trochu tápe. Bude se radovat tým z Holešovic, anebo Bruslařský klub, který zatím ještě ani jednou neodešel z domácího kluziště bez bodu? Připomínáme, že z důvodu kolize s fotbalovým utkáním se začátek toho hokejového posouvá na 19 hodin.

Aktuality

Sparta svou kandidaturu na mistrovský titul ani nemusí oznamovat, tak nějak automaticky se s ní každoročně počítá. Pokud bychom se měli zaměřit konkrétně na letošní sezonu, musíme s pohledem na soupisku konstatovat, že to vůbec není překvapivé. Jenže celek čítající samá zvučná jména zatím stojí spíš na vratkých nohách, než že by nějak sršel sebevědomím.

Z šesti odehraných utkání Sparťané čtyřikrát prohráli – nutno dodat, že z toho dvakrát až po samostatných nájezdech a to proti Plzni a Brnu. Vyzráli zatím jen na Kladno (5:3) a stejným poměrem porazili v pražském derby Slavii. Pokud bychom měli zmínit přípravu a výsledky Sparty proti extraligovým soupeřům, nevyjdou z toho Pražené špatně. Porazili totiž mistrovské Pardubice, Budějovice a připomeňme i výhru nad Mladou Boleslaví 5:2.

Sparťanský dres loni svlékli a už ses jej nechystají obléknout útočníci Jakub Langhammer (České Budějovice), Tomáš Netík (CSKA Moskva) a Zbyněk Hrdel (Chomutov). Do Plzně přestoupil gólman Petr Přikryl. Martin Podlešák, Petr Kafka a Lukáš Luňák mají vyřízené hostování do konce října v Českých Budějovicích a na Kladně.

Naopak tým z Holešovic ve svých útočných řadách přivítal Radka Smoleňáka, který zkoušel své štěstí v Kanadě, Yoricka Treilleho z Vítkovic, Tomáše Kůrku ze Slavie a Marka Bartánuse ze slovenského Liptovského Mikuláše. Defenzívu posílili Kanaďan, který ale na Spartu dorazil z Plzně, Doug O’Brien a Američan Brian Salcido. Až do října se navíc mezi svěřence trenéra Holaně zařadí Jan Hlaváč a Jaroslav Hlinka. Poté se vrátí do svého kmenového týmu – švédského Linköpingu.

Ve sparťanském dresu působí i nadále mladoboleslavský rodák Jan Hanzlík.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Valent - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Macháček, Duben - Milroy, Divíšek, Boháč - Fabuš, Macho, Pabiška - Bahenský, Vrbata, Matějovský - Nouza, Gajovský, Handlovský

HC Sparta Praha: Pöpperle - Vykoukal, Gulaši, O´Brien, Jan Hanzlík, Salcido, Philipp - Kůrka, Broš, Ručinský - Hlaváč, Výborný, Smoleňák - Ton, Hlinka, Hromas - Pacovský, Treille, Koreis

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 3.10.2010 19:00

BK Mladá Boleslav 7. kolo HC Sparta Praha
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
5. místo, 10 bodů umístění 9. místo, 8 bodů
17:16 skóre 20:22
5:2 (Kometa Brno) nejvyšší výhra 5:3 (Kladno, Slavia)
1:4 (Litvínov) nejvyšší prohra 1:3 (Pardubice)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
Peter Fabuš
Tomáš Divíšek, oba 5 bodů (3+2)
nejproduktivnější hráč 4 hráči 5 bodů
Peter Fabuš
Tomáš Divíšek, oba 3 góly
nejlepší střelec Michal Broš
Radek Smoleňák, oba 4 góly
Michal Macho 3 asistence nejlepší nahrávač Tomáš Kůrka
Jaroslav Hlinka
Jiří Vykoukal, všichni 4 asistence
Tomáš Divíšek
Daniel Boháč
Darrell Hay, všichni +3
nejlepší hráč v +/- Brian Salcido +5
Michal Macho -3 nejhorší hráč v +/- Jiří Vykoukal -4
Darrell Hay 16 minut nejtrestanější hráč Michal Broš 12 minut
Marek Schwarz 93,07 %
Michal Valent 91,58 %
úspěšnost brankářů Tomáš Pöpperle 89,01 %
Marek Schwarz 2,35
Michal Valent 2,62
průměr inkasovaných gólů Tomáš Pöpperle 3,26
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav