BK MLADÁ BOLESLAV

Tomáš Hyka: Vydřené body, díky za ně

2. 10. 2010
Autor: David Bohata
M. l. B o l. – Tomáš Hyka, prodloužená ruka trenéra Petra Zbírala, na adresu svých svěřenců šetřil chválou. Nelíbil se mu jejich přístup k utkání; hráči podle něj po dvou výhrách ztratili koncentraci. Nakonec však "splnili povinnost" a na domácím ledě porazili Letňany 3:1. Zeptali jsme se také na jednoho z hráčů soupeře, který způsoboval boleslavské obraně nebývalé problémy.

"Moc hezké utkání to nebylo. Dvě a půl třetiny jsme se potýkali s tím, že hráči ztratili koncentraci a po dvou zápasech, ve kterých jsme bodovali, si mysleli, že to dnes půjde samo," hodnotí výkon starších dorostenců Hyka. Podle něj bylo utkání těžké právě proto, že hráči neplnili své povinnosti. "Pokud nepřistoupíme na jednoduchou hru, kdy hráči hrají to, co mají, a hlavně začnou bojovat bez faulů, tak se proti takovémuto soupeři, který je nepříjemný za každého stavu, budeme jen těžko dostávat do hry."

A co říká Tomáš Hyka na letňanského Luďka Škopa, hráče, který dvakrát elegantním způsobem vyškolil obranu Boleslavi? "Před utkáním jsem na něj upozorňoval. Říkal jsem hráčům, ať si na něj dávají pozor, aby z nich nedělal hlupáky. Není to nijak dobrý bruslař, ale je velice šikovný s pukem. Dokáže se dobře uvolnit pohybem tělem i pohybem hokejkou." Jedno takové uvolnění předvedl letňanský útočník v první třetině, kdy projel přes celé kluziště a svůj útočný výlet zakončil gólem. "Hráči si asi mysleli, že trenér mluvil do vzduchu."

V závěru utkání si boleslavská lavička vyžádala oddechový čas, ačkoli Bruslařský klub vedl a hrál přesilovou hru. "Chtěli jsme trochu uklidnit hru. Poslali jsme hráče na přesilovku s tím, aby si trochu odpočinuli a zároveň se zkoncentrovali na závěr," vysvětluje Hyka. Záměr trenérské dvojice se povedl nad rámec očekávání – Jiří Brandejský v početní výhodě definitivně rozhodl o tříbodovém zisku Mladé Boleslavi.