BK MLADÁ BOLESLAV

Michal Valent: Vítězství za dva body je pořád vítězství

20. 10. 2010
Autor: Jitka Čechová, Jan Matyáš
P a r d u b i c e – Odchytal výborný zápas už na Slavii a trenéři mu dali důvěru i v druhém venkovním utkání Mladé Boleslavi. A Michal Valent (na snímku) rozhodně nezklamal. I když Bruslařský klub kapituloval ve třetí třetině hned dvakrát, a to navíc po necelé minutě, dokráčel nakonec k vítězství po samostatných nájezdech, ve kterých opět exceloval David Vrbata. "Musím hodně poděkovat klukům, protože výborně bránili," chválil po zápase své kolegy boleslavský brankář.

Michale, gratulace k výhře. I když… Jste hodně zklamaní, že to nejsou nakonec tři body? Díváte se na to vůbec jako na vítězství?

Vítězství to určitě je. Sice za dva body, ale i to se počítá. My potřebujeme každý bod. Ale na druhou stranu to určitě mrzí. Hrát ještě sedm minut před koncem 2:0… Vrátit se z Pardubic se třemi body by bylo super, ale bohužel nám to vyrovnali. Je to škoda, ale i tak se musíme pochválit, protože dva body jsou taky skvělé.

Přitom Pardubice prakticky po celý zápas nevěděly, co s vámi. Co se během té jediné minuty vlastně stalo?

Celý zápas jsme hráli hodně dobře v defenzívě, Pardubice neměly žádné vyloženě velké šance. A co bylo, to mě trefilo. No ale ty dva góly… My jsme věděli, že přesilovky mají v Pardubicích dobré a Kaberle to od modré umí pěkně napálit. Před brankou byl chumel a já jsem nic neviděl.

A ten druhý gól?

Řekl bych, že jsme byli trochu nekoncentrovaní po tom prvním. Museli jsme se trochu zkonsolidovat. Ten gól sám o sobě byl taková šmudla. Je to škoda. Chválabohu za ten druhý bod.

Ten závěr pro vás musel být hodně hektický, že? Navíc jste hráli v oslabení…

Celý ten zápas byl hodně vyrovnaný. Myslím si, že se nedá říct, že bychom byli nějak zvlášť lepší. Pak dali jeden, druhý gól a byli na koni. To poslední oslabení bylo z naší strany výborně odehrané, Pardubice měly snad jen jednu střelu. Kluci odvedli skvělou práci, ale máte pravdu, hektické to bylo.

Takže do nájezdů jste šli určitě jen s pozitivními myšlenkami…

Minulý rok nám nájezdy šly, letos jsme na ně vlastně ještě nevyhráli. Je to hrozný vabank. A David Vrbata je opravdu šikovný, tentokrát soupeře překvapil dvěma naprosto jistými góly do bekhendu.

Pokud bychom to měli shrnout, tak ze dvou venkovních zápasů máte pět bodů. To je hodně dobré, že?

Určitě. Pět bodů z venku je super. Jak už jsem říkal - potřebujeme bodovat, bereme všechno. Teď nás doma čeká Kladno. Určitě to nebude snadné, ale samozřejmě budeme chtít vyhrát.

V obou těch venkovních zápasech jste chytal vy. Takže jaké jsou čistě vaše osobní dojmy?

Musím hodně poděkovat klukům, protože mi hodně pomáhali, výborně bránili. Když jsem něco vyrazil, tak to okamžitě dávali pryč. Nedovolili soupeři žádné velké dorážky, a tím pádem vlastně ani šance. Když šlo něco až od modré, tak mi to skvěle čistili. Zkrátka když tým hraje defenzívně a pomáhá gólmanovi, tak je to dobře, ten gólman zase pomůže týmu. Osobně si myslím, že jsme v obou těch zápasech hráli opravdu dobře.

Děkujeme za rozhovor.