BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav čeká další těžká zkouška, přivézt body ze Zlína

1. 11. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Není pochyb o tom, že prolomení černé série Boleslavi by bylo dobré potvrdit dalším bodovým ziskem hned v následujícím utkání na ledě PSG Zlín. Tým pod vedením Miloše Holaně má zatím padesátiprocentní úspěšnost, na venkovní výhru ale stále čeká. V utkání proti Jihočechům položil Bruslařský klub nadějný herní základ, na kterém se dá pro následující utkání stavět. Jak se povede boleslavským hokejistům na zlínském ledě, se dozvíme v úterý 2. listopadu od 17:30.

Aktuality

Zlínští se v posledních zápasech rozjížděli do skvělé formy. Ze čtyř posledních utkání podlehli pouze v posledném kole na horkém ledě brněnské Komety. Zbylé tři zápasy mohlo PSG slavit vítězství. Nejhůře dopadlo Kladno, které si z Moravy odvezlo debakl 0:8. Nejvíce se v dresu úterních soupeřů Mladé Boleslavi dařilo formaci Sýkora - Důras - Rachůnek, přičemž prvně jmenovaný se stal hvězdou zápasu.

Ve velké formě chytá gólman Duba, který je ve Zlíně na hostování z Třince. Odchovanec pražské Sparty poněkud překvapivě vytlačil z brankoviště jednu z gólmanských hvězdiček loňské sezóny, Jakuba Sedláčka. Z posledních čtyřech zápasů odešel Duba dvakrát nepokořen a je pevným základním kamenem zlínské defenzivy.

I přes úspěšnou obrannou fázi, budí v posledních kolech větší respekt ofenziva. Tým střelecky táhne nestárnoucí Petr Leška, který ukazuje všem svým spoluhráčům v tabulce produktivity záda a je druhým nejproduktivnějším hráčem soutěže. Více bodů posbíral už jen plzeňský Tomáš Vlasák.

Vzájemné zápasy

Zářijové domácí utkání proti zlínskému PSG nabídlo hodně vyrovnaný hokej. Boleslav poslal do vedení Duncan Milroy, těsně před první přestávkou ale našel odpověď na jeho trefu hostující Balán. Vítěznou branku vstřelil po slovenské spolupráci s Machem v přesilové hře Peter Fabuš. Hosté zariskovali a zkusili štěstí se šesti hráči v poli, do prázdné branky tak mohl pečetil výsledek na 3:1 Tomáš Divíšek.

Sestavy z posledního kola

PSG Zlín: Duba - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Lučka, Míka, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Holík, Balán, F. Čech

BK Mladá Boleslav: Schwarz – Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Macháček, Duben – Mikulík, Divíšek, Matějovský – Padělek, Boháč, Vrbata – Bahenský, Tvrdík, Nouza – Milroy, Loskot, Kupec – Handlovský

Statistiky

PSG Aréna | 2.11.2010 17:30

PSG Zlín 18. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
10. místo, 23 bodů umístění 12. místo, 22 bodů
57:49 skóre 39:43
10:2 (Litvínov) nejvyšší výhra 5:0 (Sparta)
2:5 (Vítkovice) nejvyšší prohra 0:4 (Třinec)
0 utkání bez vstřeleného gólu 4
2 utkání bez inkasovaných gólů 1
Petr Leška 22 bodů (9+13) nejproduktivnější hráč Tomáš Divíšek 10 bodů (4+6)
Petr Leška
Ivan Rachůnek, oba 9 gólů
nejlepší střelec Tomáš Divíšek
Lukáš Pabiška, oba 4 góly
Petr Leška 13 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Divíšek 6 asistencí
Martin Hamrlík
Tomáš Linhart, oba +8
nejlepší hráč v +/- Darrell Hay
Petr Macháček, oba +4
Antonín Bořuta
Radek Míka, oba -4
nejhorší hráč v +/- Jiří Marušák -5
Bedřich Köhler 64 minut nejtrestanější hráč Boris Žabka 85 minut
Tomáš Duba 93,01 %
Jakub Sedláček 91,10 %
úspěšnost brankářů Marek Schwarz 92,96 %
Michal Valent 93,08 %
Tomáš Duba 2,19
Jakub Sedláček 3,01
průměr inkasovaných gólů Marek Schwarz 2,32
Michal Valent 2,14