BK MLADÁ BOLESLAV

Navzdory složité situaci musí Boleslav bojovat dál, do ŠKO-ENERGO Arény přijíždí Litvínov

4. 11. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Světem fanoušků českého hokeje teď sice otřásá aféra s kontumacemi kvůli chybám v registraci některých hráčů, boleslavští hokejisté ale musí černé myšlenky hodit za hlavu a soustředit na další zápas a dalšího soupeře, kterým bude HC BENZINA Litvínov. V současné chvíli od sebe páteční soupeře dělí pouhé dva body, pro Středočechy se tak nabízí šance bodovat i ve třetím zápase za sebou a posunout se tak právě před Chemiky. Přijďte i vy podpořit boleslavské hokejisty v jejich sportovním úsilí a pomozte Bruslařskému klubu dovést utkání do vítězného konce. Jsme všichni jeden tým! Úvodní buly padne v pátek 5. listopadu od 17:30.

Aktuality

Litvínovští jsou týmem dvou tváří. Na jedné straně celek, který na domácím hřišti posbíral nejvíce bodů z celé extraligy (24). Na té druhé absolutně nejhorší tým na soupeřových kluzištích. Z venkovních utkání si Severočeši přivezli pouhé dva body.

Jeden z nich přitom páteční soupeř Mladé Boleslavi ukořistil až předminulé kolo na ledě Pardubic. Litvínovští měli dlouho našlápnuto ke zisku prvního venkovního vítězství. Nakonec se ale potvrdilo, že hostující stadiony jsou pro Severočechy zkrátka zakleté, a především zásluhou pardubického Pineaulta si nakonec Chemici odvezli pouze jeden bod.

Mladá Boleslav se oproti tomu začala dostávat z herní i výsledkové krize a po čtyřech utkáních bez vstřelené branky, které nepřinesly ani jeden jediný bod si připsala dva cenné skalpy. Nejdřív odjel ze ŠKO-ENERGO Arény s nepořízenou onehdy vedoucí tým extraligy - České Budějovice, následně celek z města automobilů uspěl na ledě houževnatého Zlína. Resultát? Dva zápasy, pět bodů.

Litvínov má třetí nejhorší obranu v lize, pro boleslavské střelce tak bude střetnutí ideální šancí na zlepšení týmové produktivity a definitivní odmítnutí spekulacím ohledně střelecké impotence. Severočechy bodově táhne duo Lukeš - Hübl, oba shodně nasbírali 15 kanadských bodů.

Vzájemné zápasy

Na litvínovském ledě zažili Boleslavští jedno z nejméně povedených utkání sezóny, po dvou třetinách prohrával Bruslařský klub na ledě Benziny už 0:3. Naději pro tým z města automobilů vykřesal deset minut před koncem Žabka, nikdo jiný z jeho spoluhráču se už ale prosadit nedokázal. Naopak, do prázdné branky pečetil výsledek na 4:1 pro Litvínov Viktor Hübl.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Macháček, Duben, Čížek, Hay - Nouza, Divíšek, Matějovský - Tvrdík, Vrbata, Boháč - Kubeš, Hrdel, Bahenský - Loskot, Milroy, Handlovský

HC BENZINA Litvínov: Franěk – Jareš, Černošek, Kroupa, Kubát, Švarný, Kousalík, Gula, Skuhrovec – Jánský, V. Hübl, Lukeš – Kubinčák, Jenáček, Ručinský – Majdan, Černý, Trávníček – Gerhát, Rindoš, Kanko

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 5.11.2010 17:30

BK Mladá Boleslav 19. kolo HC BENZINA Litvínov
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
11. místo, 24 bodů umístění 9. místo, 26 bodů
42:45 skóre 44:58
5:0 (Sparta) nejvyšší výhra 4:1 (Boleslav, Kladno)
0:4 (Třinec) nejvyšší prohra 2:10 (Zlín)
4 utkání bez vstřeleného gólu 1
1 utkání bez inkasovaných gólů 1
Tomáš Divíšek 11 bodů (5+6) nejproduktivnější hráč František Lukeš 15 bodů (6+9)
Viktor Hübl 15 bodů (4+11)
Tomáš Divíšek 5 gólů nejlepší střelec Peter Jánský 8 gólů
Tomáš Divíšek 6 asistencí nejlepší nahrávač Viktor Hübl 11 asistencí
Petr Macháček +5 nejlepší hráč v +/- Richard Jareš +5
5 hráčů -3 nejhorší hráč v +/- Ivan Švarný -12
Boris Žabka 85 minut nejtrestanější hráč Vlastimil Kroupa 42 minut
Marek Schwarz 93,23 %
Michal Valent 93,08 %
úspěšnost brankářů Petr Franěk 91,32 %
Jaroslav Hübl 89,19 %
Miroslav Brzbohatý 83,33 %
Marek Schwarz 2,29
Michal Valent 2,14
průměr inkasovaných gólů Petr Franěk 2,72
Jaroslav Hübl 3,37
Miroslav Brzobohatý 5,45