BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav se pokusí další body vybojovat na tápajících Českých Budějovicích

9. 12. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Extraliga na nikoho nečeká a po vítězném utkání nad Třincem je třeba se přeorientovat na další kolo. Otazník i nadále visí nad startem dvou nejproduktivnějších hráčů Středočechů - Tomášem Divíškem a Lukášem Pabiškou. HC Mountfield České Budějovice se sice nemůže pochlubit nijak oslnivou aktuální formou, i tak ale bude na svém ledě pro boleslavské hokejisty představovat tuhý oříšek. Jestli se ho Bruslařům podaří rozlousknout, zjistíme v pátek 10. prosince. Úvodní buly uvidí Budvar Aréna v tradičních 17:30.

Aktuality

Zatímco první čtvrtina vyšla Jihočechům na jedničku, v dalším průběhu soutěže se Budějovicím zadřel motor a body nepřibývají tak jednoduše a v takovém množství, jak by si fanoušci ale i vedení představovali.

Mužstvo dostalo poslední varování. V pátek by měl Mountfield nastoupit proti Boleslavi v nezměněné sestavě, ale s nožem na krku. „Pokud by tým nezareagoval, tak bychom přistoupili k radikálním změnám. To znamená: nehraješ – sedíš, sedíš – půjdeš pryč nebo půjdeš dolů s penězi,“ varuje hráče manažer Josef Zajíc.

To Mladá Boleslav už první krok ze svízelné situace udělala. Z posledního místa ubojovala vedoucí Třinec a připsala si do tabulky důležité dva body. Předposlední Kladno sice zvítězilo stejně jako Boleslavští na samostatné nájezdy, nenavýšení ztráty je však neméně podstatné.

Duel v Českých Budějovicích nepřinese jen bitvu o body. Kromě jednoho z týmů zvítězi i sportovní duch. Kapitán Jihočechů František Ptáček podepíše před začátkem utkání Chartu fair play, která apeluje na sportovní chování jak na hřišti, tak mimo něj. Boleslavský kapitán by měl připojit svůj podpis před domácím zápasem se Zlínem.

Vzájemné zápasy

V zářijovém utkání zaspala Mladá Boleslav začátek utkání a po necelých čtyřech minutách prohrávala už o dvě branky. Snížení obstaral přesnou trefou Fabuš, jenže Jihočeši znovu odskočili na rozdíl dvou branek zásluhou bývalého hráče Bruslařského klubu Pšurného. Svou první trefu v boleslavském dresu zaznamenal kanaďan Milroy, na body to už ale nestačilo. České Budějovice zvítězili 3:2.

Na domácím ledě ale dokázali Boleslavští oplatit Mountfieldu stejnou mincí. Středočeši utnuli dlouhou sérii čtyř utkání bez vstřelené branky už v páté minutě, kdy se trefil navrátilec Padělek. Kuriózní brankou zvýšil v pádu Bahenský a zdálo se, že Boleslav konečně přestala pálit slepými. Euforii boleslavského publika utnul Kašpařík, který doslova dotlačil puk do branky i se Schwarzem. Do konce utkání už další branka nepadla a Bruslaři uhájili nejtěsnější výhru 2:1.

Sestavy z posledního kola

HC Mountfield České Budějovice: Kovář - Hrubec, Snopek, Šulc, Ptáček, Kolarz, Novák, Tůma, Kotaška, Šimánek, Mikeska, Pletka, Gulaš, Kašpařík, Martynek, Mertl, Langhammer, Podlešák, Kuchlejda, Červený, Pšurný

BK Mladá Boleslav: Valent – Žabka, Mikuš, Hay, Macháček, Jindra, Marušák – Pabiška (18. Loskot), Štefanka, Matějovský – Bahenský, Vrbata, Fabuš – Hrdel, Boháč, Barney – Gajovský, Nouza, Macho

Statistiky

Budvar Aréna | 9.12.2010 17:30

HC Mountfield České Budějovice 30. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
7. místo, 43 bodů umístění 14. místo, 12 bodů
84:82 skóre 74:80
7:1 (Kladno) nejvyšší výhra 6:0 (Liberec)
1:4 (Slavia) nejvyšší prohra 0:4 (Třinec)
1 utkání bez vstřeleného gólu 4
1 utkání bez inkasovaných gólů 2
Milan Gulaš 21 bodů (9+12) nejproduktivnější hráč Lukáš Pabiška 17 bodů (7+10)
Rostislav Martynek 10 gólů nejlepší střelec Tomáš Divíšek
Daniel Boháč, oba 8 gólů
Pavel Kašpařík
Milan Gulaš, oba 12 asistencí
nejlepší nahrávač Boris Žabka 11 asistencí
Jan Snopek +8 nejlepší hráč v +/- Petr Macháček +7
Jakub Šulc
Jan Novák, oba -8
nejhorší hráč v +/- Michal Macho -6
Jan Novák 77 minut nejtrestanější hráč Boris Žabka 93 minut
Jakub Kovář 91,36 %
Jaroslav Jágr 100,00 %
úspěšnost brankářů Marek Schwarz 92,25%
Michal Valent 93,22 %
Jakub Kovář 2,78
Jaroslav Jágr 0,00
průměr inkasovaných gólů Marek Schwarz 2,63
Michal Valent 2,26
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav